Tunnelmaa rakennetaan omaperäisin keinoin – Kekseliäs jännäri Watcher nyt Viaplayssa

Maika Monroe tekee vahvan roolisuorituksen elokuvassa Watcher, jonka klaustrofobinen tunnelma pitää otteessaan.

05.07.2024
Mainos

Watcher on jännittävä trilleri, jossa voi nähdä vaikutteita Alfred Hitchockin elokuvien mestarillisesta otteesta.

Bukarestiin sijoittuvan elokuvan päähenkilö on Maika Monroen esittämä näyttelijätär nimeltä Julia. Hän on muuttanut kaupunkiin miehensä Francisin (Karl Glusman) työn takia. Kielimuurin ja miehensä kiireisen aikataulun vuoksi Julia tuntee olonsa yksinäiseksi ja eristäytyneeksi. Julian huoli alkaa kasvaa, kun hän huomaa salaperäisen hahmon, joka tarkkailee häntä naapurirakennuksesta. Entistä ahdistuneemmaksi Julia tulee, kun hän kuulee paikallisesta naisia jahtaavasta sarjamurhaajasta, jota kutsutaan nimellä Hämähäkki. Julian vainoharhaisuus lisääntyy entisestään, kun hän huomaa, että häntä seurataan kaupungilla. 

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Ohjaaja Chloe Okuno on saanut esikoiselokuvassaan aikaan vaikuttavan ilmapiirin. Elokuvan keskeinen aihe on tirkistely, jolla viitataan Hitchcockin Takaikkunaan, mutta sitä käsitellään aivan omalla omaperäisellä tyylillä.

Julian asunnon suuret ja usein suojaamattomat ikkunat lisäävät vaikutelmaa siitä, että häntä tarkkaillaan jatkuvasti. Elokuvan väripaletti on hillitty, mutta kekseliäs punaisen värin käyttö tekee siitä visuaalisesti kiinnostavan. Julian tilavaa asuntoa vastapäätä on hämärästi valaistu rakennus, jossa salaperäinen tarkkailija asuu. Tämä ristiriita  yhdessä epäsointuisen musiikin kanssa vahvistaa klaustrofobista ja levotonta tunnelmaa. 

Kauhuelokuvassa It Follows läpimurron tehneen Maika Monroen roolisuoritus on vakuuttava ja monitasoinen. Hänestä löytyy sekä herkkyyttä että voimaa. Watcherin vahvuus on myös siinä, että elokuvassa ei käsitellä pelkästään ulkoisia uhkia vaan myös sisäisiä kamppailuja ja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Julian kokemukset heijastavat monille tuttuja pelkoja, ja tietynlainen realismi ja todentuntuisuus tekevät Watcherista kiehtovan ja hyytävän kokemuksen. Watcher on kunnianosoitus Hitchcockille mutta se on samalla jotain paljon enemmän. Se nostaa oman lajityyppinsä uudelle tasolle ja pitää katsojat otteessaan loppuun asti.

Watcher on nyt Viaplayn valikoimassa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!