Juoppohullun päiväkirja elokuvaksi

29.8.2011 11:38

Keväällä 1998 Juha Vuorinen alkoi kirjoittaa fiktiivistä Juoppohullun päiväkirja -blogia, joka saavutti nopeasti kulttisuosion. Lukijoiden pyynnöstä Vuorinen kustansi verkkojulkaisun myös kirjaksi. Tähän mennessä Juoppohullun päiväkirjaa on myyty noin 150 000 kappaletta ja se on pysynyt vuodesta toiseen Suomen myydyimpien pokkareiden listalla.

Nyt Vuorisen menestyksekkään kirjailijanuran aloittaneesta kirjasuosikista tehdään elokuva. Juoppohullun päiväkirjan tuottaa Juha Vuorisen ja Helsinki-filmin omistama elokuvatuotantoyhtiö Dictator Films Oy. Elokuvan tuottajia ovat Aleksi Bardy ja Juha Vuorinen.

– Juoppohullun päiväkirjan ympärillä on ehtinyt pyöriä jos jonkinlaista elokuvahanketta, jotka olen yksi toisensa jälkeen ampunut alas, Vuorinen kertoo. – Lopulta päätin tarttua toimeen itse ja kysyin Aleksia tuottajaksi. Päätimme perustaa yhteisen tuotantoyhtiön.

– Arvostan Aleksin tapaa arvottaa asioita ja ihmisiä, jatkaa Vuorinen. – Mielestäni tässä on hyvin ideaali kumppanuus, jossa luja kokemus elokuvien tekemisestä yhdistyy kirjan laajaan lukijakuntaan ja tekijäoikeuksiin.

Aleksi Bardy on yhtä mieltä Vuorisen kanssa.

– Juhan paneutuminen hankkeeseen ja toisaalta syvä ymmärrys ja yhteys omaan lukijakuntaansa tekevät hänestä aidosti hankkeen toisen tuottajan, toteaa Bardy. – Juhan panos on siis paljon enemmän kuin ”vain” kirjailijan, ja myöskin välttämättömyys, jotta tämä erikoislaatuinen kirjallinen ilmiö saa näköisensä elokuvallistuksen.

Juoppohullun päiväkirja -elokuvan on kirjan pohjalta käsikirjoittanut Lauri Maijala. Vuorinen ja Bardy ovat olleet prosessissa vahvasti läsnä. Maijala myös ohjaa elokuvan esikoiselokuvaohjauksenaan. Lupaava ja menestynyt teatteriohjaaja Maijala on dramatisoinut ja ohjannut Juoppohullun päiväkirjasta jo onnistuneen näyttämöversion.

Elokuva kuvataan keväällä 2012 ja se tulee ensi-iltaan talvella 2012-2013.

Lisää luettavaa