Verta roiskuttava paluuleffa ei kelvannut Suomen teattereihin – Schwarzeneggerin brutaali K18-toimintarymistely suoraan dvd:lle

16.9.2014 19:00

Kovaotteisten poliisidraamojen ohjaajana (Street Kings) ja käsikirjoittajana (Training Day) tunnettu David Ayer vie studioelokuvaväkivallan täysin ennennäkemättömälle tasolle uusimmassa genrerymistelyssään.

Suomessa suoraan dvd:nä ja blu-rayna ilmestynyt Sabotage on kuin splatterelokuva häijyimmältä 1980-luvulta. Sekä brutaalein filmi, jossa Arnold Schwarzenegger on koskaan näytellyt.

Ahkeraa paluuta elokuviin tekevä 67-vuotias toimintaikoni esittää huumepoliisin erikoisryhmää johtavaa John Whartonia, jonka tiimi varastaa 10 miljoonaa dollaria meksikolaista kartellia vastaan tehdyssä iskussa.

Joku kuitenkin nappaa rahat ja ryhtyy teurastamaan Whartonin porukkaa yksi kerrallaan.

Sabotagea ei voi suositella kuin kaikkein harjaantuneimmille ultraväkivaltaisen toimintaelokuvan katsojille. Kaiken verenroiskutuksen ohella se on myös kerronnallista laatutyötä, täynnä teknisesti briljantteja ja loistavasti ohjattuja genrekohtauksia. Iso-Arskalta se on SE paluuelokuva, jota moni fani on jo pitkään odottanut.

Ei lisämateriaalia.

Tuomas Riskala

Elokuva ★★★★

Sabotage. Yhdysvallat 2014. Ohjaus David Ayer. Käsikirjoitus Skip Woods, David Ayer. Pääosissa Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Olivia Williams, Mireille Enos. Ikäraja 18. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 22.8.2014.

Lisää luettavaa