Hemlock Groven käsikirjoittaja: ”Tämä on television tulevaisuus”

Netflixin uusi sarja Hemlock Grove julkaistiin tänään. Kauhutarinoiden ja murhatrillerien elementtejä yhdistelevä sarja on Netflixin omaa tuotantoa, ja ensimmäisen kauden kaikki 13 jaksoa julkaistiin yhtä aikaa House of Cardsin tapaan.

Teksti: Jussi Huhtala

Sarja sijoittuu Hemlock Grove -nimiseen entiseen teräskaupunkiin. Koulun huutosakkiin kuuluva nuori tyttö löytyy raa’asti murhattuna, eikä ole selvää onko murhaaja ihminen vai eläin vai jotain siltä väliltä.

Sarjan laajaan näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Famke Janssen, Dougray Scott ja Lili Taylor.

Hemlock Grove perustuu Brian McGreevyn kirjaan, ja McGreevy on myös yksi sarjan käsikirjoittajista. Tapasimme McGreevyn ja toisen sarjan käsikirjoittajan Lee Shipmanin Torontossa, missä sarjaa filmattiin.

McGreevy kertoo, että he tarjosivat sarjaa Netflixin lisäksi myös useille perinteisille televisiokanaville. Monista hyvistä sopimusehdotuksista huolimatta he päätyivät nimenomaan Netflixiin.

– Minulla ei ole edes kokemusta perinteisestä televisiosta, McGreevy sanoo. – Ei ole epäilystäkään, etteikö tämä olisi television tulevaisuus. Kaikki tärkeät edistysaskeleet ovat tulleet uuden teknologian kautta, ja tämä on selkeä merkki siitä mihin tv- ja elokuvateollisuus on menossa.

Sekä House of Cardsin että Hemlock Groven ensimmäisen kausi koostuu 13 jaksosta, mutta McGreevyn mukaan se on sattumaa.

– Uskon että tulevaisuudessa tuotantokaudet voidaan jakaa sellaisiin osiin kuin vain ikinä halutaan.

Hemlock Groven ensimmäinen kausi on tehty romaanin pohjalta, ja sen jälkeen kirjan lukeneet eivät tiedä miten tarina etenee.

– Meillä on konkreettinen suunnitelma tehdä ainakin kaksi kautta lisää. Meillä on ollut mahdollisuus mennä pidemmälle kuin kirja. Kirjan fanit tulevat ihastumaan mutta myös yllättymään, kun romaani saa aivan uuden hahmon, sanoo Shipman.

Hemlock Groven ensimmäinen kausi on katsottavissa Netflixin kautta. Katso traileri alta. Varoitus: ei heikkohermoisille.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut