Illalla tv:ssä: Vuoden 2021 agenttileffa saa pään pyörälle – tällaista toimintaa ei ole nähty aikaisemmin

IMDb-arvosana on 7,3.

2.3.2024 06:00

Illan tv-tarjonnassa on Christopher Nolanin ohjaama elokuva Tenet (2020).

Tarinassa päästään kansainvälisen vakoilun maailmaan, ja keskiössä on agentti, jonka täytyy selvitä erikoisesta tehtävästä. Katsojan pään saa pyörälle ajan kanssa temppuilu, onhan kyseessä sentään Nolanin elokuva. Ohjaaja on itse tuuminut, ettei elokuvaa tarvitse ymmärtää vaan tuntea se.

Episodin neljän tähden arvostelussa elokuvaa ei pidetty Inceptionin kaltaisena mestariteoksena:

”Tenetissä on valitettavasti myös puutteita. Epäonnistuneinta elokuvassa on Branaghin esittämä arkkikonna Andrei Sator. Branagh lausuu repliikkinsä paksulla slaavilaisella aksentilla, ja lopputulos on paitsi epäuskottava myös tahattoman koominen. Tyypin pitäisi olla kasvanut Neuvostoliitossa, mutta silti hän siteeraa T.S. Eliotia ja muuta anglosaksista runoutta kuin olisi opiskellut brittiläisessä sisäoppilaitoksessa Nolanin kanssa samassa pulpetissa. Andrei Sator sopisi paremmin Austin Powersin viholliseksi.”

Näyttelijöinä John David WashingtonRobert PattinsonElizabeth Debicki sekä Kenneth Branagh.

Tuotantoryhmä osti oikean 747-matkustajalentokoneen, joka lennettiin päin hangaaria. Temppu toteutettiin kokonaan oikeasti, ilman visuaalisia tehosteita tai tietokonegrafiikkaa.

Nolan oli alun perin suunnitellut käyttävänsä miniatyyrejä ja lavasteita, mutta tuotantoryhmä löysi kuvauspaikkoja etsittäessä valtavan määrän vanhoja lentokoneita, joten he päättivät tehdä kohtauksen aidolla koneella. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 02.03.2024 klo 23.25, TV5
  • To 07.03.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Maailmojen sodan Dakota Fanning on nyt 30-vuotias – tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa