Nyt ilmaiskatselussa: Stephen Kingin novelliin perustuva karmiva jännäri säväyttää viimeisille sekunneille asti

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 80.

9.7.2024 18:00

Kirjailija Michael Enslin kirjautuu sisään New York Cityssä sijaitsevan Dolphin-hotellin pahamaineiseen huoneeseen 1408. Hotellin johtajan vastustuksesta huolimatta Michael asettuu taloksi, vaikka hän tietää lukuisista huoneessa tapahtuneista kuolemista. Hän on varautunut todistamaan huoneen kauhut pelkäksi puppupuheeksi, mutta toisin käy.

Stephen Kingin novelliin perustuva 1408 (2007; IMDb 6,8) on hyviä arvosteluja saanut trilleri. Erityisesti John Cusackin roolityötä ylistettiin, ja siihen kiinnitti huomiota jopa itse Stephen King, joka piti suoritusta Oscarin arvoisena.

Rotten Tomatoesin kriitikoiden yhteenvedossa todetaan:

”Turvautuen psykologiseen jännitykseen ennemmin kuin suoraan väkivaltaan ja verenvuodatukseen, 1408 on aidosti karmiva trilleri, jossa John Cusackin vahva päärooli on keskeisessä asemassa.”

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä.

Nyt voit katsoa elokuvan ilmaiseksi Rakuten TV:stä. Suoratoistoon on valittavissa suomenkielinen tekstitys ja ääniraidaksi joko 5.1 tai 2.0. Kyseessä on elokuvan alkuperäinen teatteriversio.

Katso 1408 täältä. Elokuvan ikäraja on K-12 (Rakuten TV:ssä lukee K-16) ja Episodin katselussa sen kesto oli mainoksineen 120 minuuttia. Huomioi, että mainosten määrä voi vaihdella katselukerrasta riippuen.

Alla elokuvan traileri.

Lisää luettavaa