Robert De Niro muistelee, kuinka sai potkut ohjaajalegendan elokuvasta: ”Syytän itseäni – se oli kamalaa”

Mielenkiintoinen knoppitieto.

18.6.2024 20:01

Variety uutisoi paneelikeskustelusta, jossa Robert De Niro paljasti saaneensa potkut Miehuuskokeenkin ohjanneen Mike Nicholsin elokuvasta.

Kyseinen elokuva oli Bogart Slept Here, jota ei koskaan tuotettu. Kyseistä käsikirjoitusta kuitenkin muokattiin ja siitä syntyi vuoden 1977 draamakomedia Rakkaus ei sula sateessa (The Goodbye Girl), jonka ohjasi lopulta Herbert Ross.

”Syytän itseäni. En tiennyt kaikkea. Se oli tietynlaista komediaa, Neil Simonia, jossa ajoitus on ratkaisevassa roolissa… Se ei toiminut. Kanssani kuvattiin kaksi viikkoa. Se oli kamalaa”, De Niro muistelee.

”Minulla on ollut ehkä kolmesti elämäni aikana vastaavanlainen kokemus ohjaajan kanssa. Et saa heitä tyytyväiseksi, he eivät ole tyytyväisiä, ja aistit sen. Tämä oli yksi niistä kokemuksista.”

Myöhemmin De Niro törmäsi Nicholsiin illallisella. Maineikas ohjaaja pahoitteli potkuja ja De Niro tokaisi olevansa kunnossa. ”Minulle kävi ihan hyvin, ei ongelmaa”, hän sanoi.

Kun Rakkaus ei sula sateessa lopulta näki päivänvalon toisen tekijätiimin voimin, pääroolissa De Niron sijaan nähty Richard Dreyfuss palkittiin Oscar-palkinnolla.

Lisää luettavaa