Söötit elukat pistivät Deadpoolia turpaan USA:ssa – Disney-animaatioiden historian kovin avaustulos

Zootopia, eli suomalaisittain Zootropolis – Eläinten kaupunki, jatkaa huippuanimaatioiden voittokulkua. Zootropolis on älykäs, kaunis, hauska ja ennen kaikkea siinä on sanomaa. Episodin toimittajien lisäksi myös jenkkiyleisö rakastui elokuvaan. Episodin toimituksen keskiarvo leffalle on tällä hetkellä vaatimattomasti täydet 5 pistettä.

Zootropolis tahkosi huikeat 73,7 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan USA:ssa. Summa on Disneyn emoyhtiön historian kovin avaustulos animaatioelokuvalle, vain jotkin Disney-Pixar-animaatiot ovat menneet tämän yli. Saapa nähdä millaista tulosta leffa tekee Suomessa.

Täten Deadpool tiputettiin valtaistuimeltaan. Deadpool tienasi viikonlopun aikana enää 16,4 miljoonaa dollaria. Räävitön antisankari on kuitenkin napsinut pelkästään yhdysvalloissa 311,2 miljoonaa dollaria. Huima suoritus elokuvalta, jolle povattiin karmeaa kohtaloa.

Zootropolisin tulos oli myös kaikkien aikojen neljänneksi kovin maaliskuun avaajista. Edellä ovat Nälkäpeli (152,5 miljoonaa), Liisa ihmemaassa ja Mahtava Oz. Kolme neljästä elokuvasta kuuluukin Disneylle.

Maailmalla Zootropolis on kerännyt 63,4 miljoonaa dollaria, joten se on jo tienannut 158,8 miljoonaa dollaria yhteensä.

Lue Jussi Huhtalan viiden tähden arvio tästä.

YouTube video

Lähde: Entertainment Weekly

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut