Tänään tv:ssä: ”Elokuvasäätiöltä ei heru rahaa”, valitti Spede Pasanen – Sai silti vuoden 1992 Uuno-leffaan muhkeat tuet

IMDb-arvosana 4,8.

6.12.2023 06:30

Vuonna 1992 valmistunut Uuno Turhapuro – Suomen tasavallan herra presidentti alkaa kohtauksilla aiemmista Turhapuro-elokuvista Jörn Donnerin kommentoimana.

Sitten selviää, että Uuno Turhapurosta on tullut Suomen presidentti. Uuno nimittää uuteen hallitukseen isäukkonsa, Härski Hartikaisen, Sörsselsönin ja muut kotikylänsä henkilöt.

Kun Uuno tajuaa, ettei meillä ole kuningasta toisin kuin muissa Pohjoismaissa, hän päättää korjata asian tekemällä Suomesta kuningaskunnan.

Kameran takana on jälleen Uuno-elokuvien vakio-ohjaaja Ere Kokkonen. Pääroolissa nähtävän Vesku Loirin ohella elokuvassa on mukana tutut tyypit, joita esittävät Tapio Hämäläinen, Marita Nordberg, Simo Salminen, Spede Pasanen ja Hannele Lauri.

Elokuvassa nähdään lisäksi useita julkisuuden henkilöitä, kuten Ben Zyskowicz, Hilkka Ahde sekä tv-toimittajat Leif Salmén, Pekka Oksala ja Anna-Kaisa Hermunen.

Elokuvan tuottanut Spede Pasanen tunnettiin siitä, että hän haukkui Elokuvasäätiötä, joka ei antanut häneen elokuvilleen tukea. Tälle elokuvalle säätiö kuitenkin myönsi 1,5 miljoonan markan tuen, mikä oli lähes kolmannes tuotantokustannuksista.

Lopputuloksena oli vuoden 1992 katsotuin elokuva Suomessa.

Uuno Turhapuro – Suomen tasavallan herra presidentti esitetään MTV3-kanavalla keskiviikkona 6.12.2023 klo 19.55. Katso alta kohtaus elokuvasta

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia