Tänään tv:ssä: Vuoden 2018 huippuleffa vetää ensi minuuteilta puoleensa – sai peräti kahdeksan Oscar-ehdokkuutta

IMDb-arvosana 7,6.

25.1.2023 06:30

Jackson Maine on suosittu kantrirokkari, joka esiintyy suurilla stadioneilla. Hän tutustuu baarissa Allyyn, joka laulaa kuin enkeli. Siitä syntyy paitsi menestystarina myös rakkaussuhde.

Vuonna 2018 valmistunut A Star is Born on jo neljäs filmatisointi samasta aiheesta. Edellisen kerran vuonna 1976 pääparia esittivät Kris Kristofferson ja Barbra Streisand. Nyt tähtinä ovat Bradley Cooper ja Lady Gaga. Vaikka kyseessä on moneen kertaan kaluttu aihe, uusi versio vetää ensi hetkiltä puoleensa.

Bradley Cooper osoittaa olevansa lahjakkuus paitsi näyttelijänä ja laulajana myös ohjaajana. Kun kuvaan astuu Lady Gaga, elokuva saa lisää tasoja. Gaga esittää Allya luontevasti yhtä lailla kotona asuvana isän tyttönä kuin palkittuna menestysartistina.

Pääparin kemia toimii loistavasti, ja laulut istuvat kokonaisuuteen hienosti.

Elokuva sai peräti kahdeksan Oscar-ehdokkuutta vuoden 2019 gaalassa muun muassa parhaasta elokuvasta, miespääosasta (Cooper), naispääosasta (Gaga), miessivuosasta (Sam Elliott) ja käsikirjoituksesta.

Se palkittiin lopulta vain yhdellä pystillä parhaasta laulusta Shallow, jonka voit kuunnella alta.

A Star is Born esitetään Subilla keskiviikkona 25.01.2023 klo 21.10. Elokuva kuuluu myös HBO Maxin valikoimaan. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa