Tanskalaisohjaajat sotajalalla: ”von Trier yritti panna vaimoani!”

Cannesin elokuvajuhlilla sattuu ja tapahtuu  eikä tämä vuosi todellakaan ole mikään poikkeus. Yksi kiinnostavimmista tapauksista on ollut tanskalaisen Nicolas Vinding Refnin uutukainen The Neon Demon, jonka tapahtumarikas ensi-ilta pidettiin festareilla.

Refnin järjestämä elokuvan lehdistötilaisuus oli melkoisen räiskyvä tapaus, kun tanskalaisohjaaja päätyi paljastamaan ikäviä faktoja maanmiehestään Lars von Trieristä.

Cannesissa muutama vuosi sitten von Trier kohautti koko maailmaa natsivitseillään. Refnillä ei oikein riittänyt sympatiaa silloin: ”Lars on tulossa vanhaksi ja hänen komediansa alkaa jo puuduttaa.”

Aika rankkaa tekstiä, sillä Von Trier on perhetuttuja. Refnin isä on toiminut eksentrisen ohjaajan editoijana jo pitkään.

Von Trier ei lämmennyt nuorukaisen sanoista ja tokaisikin eräässä haastattelussaan todella tylysti takaisin: ”Olen tuntenut hänet pienestä saakka! Haistakoon vitun!” Näyttää siltä, että parivaljakko ei ole vieläkään korjannut välejään.

Lehdistö kysyi, mitä mieltä Refn on von Trieristä nykyisin.

”Hän on käyttänyt paljon huumeita”, Refn kertoo parhaillaan alkoholismin kanssa kamppailevasta ohjaajasta, jatkaen samalla, että viimeisen kerran kun he tapasivat, von Trier yritti saada Refnin vaimon sänkyynsä.

”Nyt hän on löytänyt jonkun toisen lutkan”, Refn lopettaa.

Kylmät ovat pitkäaikaisten tuttujen välit.

Lähde: The Playlist

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut