Tutkimus osoittaa Star Wars: The Last Jedin jääneen venäläisen bottiarmeijan jalkoihin – kaiken takana Trump?

Trump, 4chan-nyymit, alienit vai venäläiset botit? Jaa-a.

Presidentti Trump se oli tietenkin tähänkin taas osasyyllinen. Nimittäin tuore tutkimus osoittaa, että samanlainen sosiaalisen median reaktio tapahtui sekä Trumpin vaalikampanjan että The Last Jedin julkaisun aikana.

Viestittely on jollain tavalla johdettu Venäjälle.

Tutkimuksessa tutkittiin viestejä, jotka ohjaaja The Last Jedin Rian Johnson sai. Nämä ovat ”todisteita tarkoituksenmukaisesta ja järjestäytyneestä poliittisesta vaikuttamisesta, joka naamioitiin fanikritiikiksi”.

Tutkimuksen mukaan yli puolet Johnsonin saamista viesteistä tuli boteilta, trolleilta tai poliittisilta aktivisteilta, jotka käyttävät sosiaalista mediaa agendansa toitottamiseen. Osa näistä oli venäläisiä trolleja.

Tutkimuksessa todetaan myös, että kritiikkiä esittäneet fanit luulevat edelleenkin, että suurin osa katsojista piti elokuvaa huonona, ja samalla käyttivät somea kritiikin esittämiseen.

Johnson sai yhteensä 1 273 twiittiä seitsemän kuukauden aikana, kun The Last Jedi pyöri teattereissa. 967 twiittiä analysoitiin, joista 206 oli negatiivisia kommentteja. Näistä 44 tiliä pystyttiin varmuudella luokittelemaan boteiksi (11) tai trolleiksi (33). 33:sta trollitilistä 16 oli venäläisiä, seitsemän niistä oli luotu automaattisen botin avulla ja 11 näistä twiittasi pelkästään oikeistopoliittisia asioita tai Johnsonista.

Tutkimus myös väittää, että noin puolet kritiikkiä kirjoittaneista twiittaajista oli poliittisesti motivoituneita.

Johnson kommentoi tutkimusta Twitterissä:

Lähde: IGN

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut