Iron Skyn lavasteet ja tekniikka esillä Tennispalatsin näyttelyssä

27.9.2012 22:00

Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa avataan perjantaina The Making of Iron Sky -näyttely.

Näyttely kertoo maailmanlaajuista menestystä saavutta­neen Iron Sky -elokuvan visuaalisesta suunnittelusta ja yhteisöllisestä tuotantopro­sessista. Näyttelyssä on mukana runsaasti luonnoksia, digitaalisesti toteutettuja mattemaalauksia, elokuvan puvustusta ja lavasteiden rekonstruktioita. Esillä on myös alkuperäinen kuvakäsikirjoitus kokonaisuudessaan.

Sosiaalinen media ja joukkoistaminen olivat merkittäviä tekijöitä kevällä 2012 ensi-iltansa saaneen Iron Sky -elokuvan synnyssä. Elokuvan tekemiseen osallistui satojatuhansia faneja ympäri maailmaa. Näyttely kertoo, miten monista mahdottomista ongelmista selvittiin nettiyhteisön avulla.

Elokuvan visuaalisen suunnittelun lisäksi näyttelyssä esitellään elokuvan teossa käytettyä green screen -tekniikkaa. Mukana on myös elokuvan syntyvaiheista kertovia dokumentteja sekä tekijöiden aiemmat kulttimaineeseen nousseet Star Wreck -elokuvat.

Episodi kävi tsekkaamassa näyttelyn ennakkoon, ja voimme vakuuttaa, että Iron Sky -elokuvan monipuolinen materiaali tekee vaikutuksen. Katso alta hieno kuvagalleria.

Kuvat: Jesse Huusari

Lisää luettavaa