Katso nämä ennen kuin kuolet. Episodin joulukalenteri, luukku 24

24.12.2013 00:00

Hauskaa joulua! On jouluaatto, ja hulluus eri muodoissa valtaa Episodin joulukalenterin viimeisen luukun.

Sen perusteella, että kalenterimme viimeinen kirjain W:n jälkeen on Y, on helppo päätellä, ettei kirjaimilla X, Z, Å Ä ja Ö löytynyt nimikkeitä, joita Episodin avustajat olisivat nostaneet omille listoilleen. Jos hyviä ehdotuksia tulee mieleen, niitä voi ehdottaa kommenteissa.

Aivan kokonaan ei joulukalenteri vielä kuitenkaan sulkeudu, sillä vielä on luvassa yhteenveto, jossa paljastamme muun muassa milloin tehtiin parhaat elokuvat ja kuka on mainioin ohjaaja – ainakin Episodin toimituksen mielestä.

 

Y

 

Yksi lensi yli käenpesän (1975)
One Flew Over the Cuckoo’s Nest, 1975
Ohjaus: Milos Forman

”Ensimmäinen elokuva, jonka sanoma meni perille ja kovaa. Herkässä teini-iässä Milos Formanin mielisairaalakuvaus ahdisti, huvitti ja vapautti.” (Niina Holm)

 

Yön ritari
The Dark Knight, 2008
Ohjaus: Christopher Nolan

”Vanhan supersankarisarjakuvien ystävän pakkovalinta listalle. Ei pelkästään kaikkien aikojen paras sarjakuvafilmatisointi, vaan myös yksi viime vuosien parhaista elokuvista muutenkin. Ja Heath Ledger Jokerina – mykäksi vetää.” (Janne Kaakko)

 

Yön ritarin paluu
The Dark Knight Rises, 2012
Ohjaus: Christopher Nolan

Kun Batman Begins löytyi joulukalenterin luukusta 2, nousee koko Christopher Nolanin Batman-trilogia tämän myötä Episodin suosikkielokuvien listalle.

 

Lisää luettavaa