Katso nämä ennen kuin kuolet. Episodin joulukalenteri, luukku 6

6.12.2013 00:00

Hyvää itsenäisyyspäivää! Episodin toimittajien henkilökohtaisten suosikkien joulukalenterissa ollaan edetty luukkuun F niin kuin Finland.

Trendi suomenkielisten käännösnimien poissa olollaan loistamisesta on näköjään saanut alkunsa vähintään jo 1990-luvulla, jolle kaikki eksoottisen alkukirjaimen elokuvamme sijoittuvat. Niiden ohjaajilta joulukalenteriin on päätynyt useampiakin elokuvia. Esimerkiksi Coen-veljeksiltä luukuista on paljastunut jo The Big Lebowski.

 

F

 

Fargo
1996
Ohjaus: Joel & Ethan Coen

Talousvaikeuksista kärsivä mies palkkaa kaksi rikollista kidnappaamaan vaimonsa. Sen jälkeen asiat menevät hauskalla ja makaaberilla tavalla päin prinkkalaa Coen-veljesten vinksahtaneen tyylitajuisessa rikoskomedia.

 

Fight Club
1999
Ohjaus: David Fincher

Ei ihme, että David Fincherin elokuva jakaa mielipiteitä, se on skitsofreeninen jo sisällöltään. Se on äärimmäinen äijäelokuva ja samalla parodia sellaisesta. Se ylistää väkivallan vapauttavuutta, mutta osoittaa sen heikkoudet ratkaisuna. Estoistaan vapautuminen voi kuulostaa hyvältä teoriassa, mutta Fight Club on elokuva siitä, miksi se ei välttämättä aina ole hyvä asia.

 

Forrest Gump
1994
Ohjaus: Robert Zemeckis

Toinen mielipiteitä jakava elokuva perään. Jotkut vihaavat Forrest Gumpia sydämensä pohjasta, toisille se on kuin rasia suklaata – mistä todisteena pääsy Episodin joulukalenteriin!

 

Lisää luettavaa