Uuden RoboCopin ohjaaja tuskissaan: ”yhtä helvettiä”

29.8.2012 01:04

Kuvauksiin valmistautuvan RoboCop-uusinnan ohjaaja José Padilha purkaa tuntojaan Hollywoodin tuotantokoneiston rajoitteista harvinaisen avoimesti.

Padilha tunnetaan erityisesti tämän kotimaassaan Brasiliassa tekemistä Eliittijoukot-rikoselokuvista. RoboCop on ohjaajan ensimmäinen Hollywood-elokuva, eikä hyppy suuren studioelokuvan ohjaksiin ole ollut ruusuinen, jos toista brasilialaisohjaajaa, Fernando Meirellesiä (City of God) on uskominen.

Meirelles kertoi Cinemacom Rapaduralle antamassaan haastattelussa puhuneensa Padilhan kanssa puhelimessa.

– Padilha sanoo RoboCopin tuotantoa pahimmaksi kokemukseksi, helvetiksi, koska jokaista hyväksyttyä ideaa kohti häneltä hylätään yhdeksän. Hän joutuu taistelemaan saadakseen haluamansa, Meirelles kertoo.

Meirelles ei ole itse koskaan tehnyt Hollywoodin studioelokuvaa, vaikka sellaista hänen mukaansa onkin tarjottu.

– Saan soittoja ja käsikirjoituksia Yhdysvalloista, mutta elämä on liian lyhyt ja heidän prosessinsa liian pitkiä, Meirelles sanoo.

RoboCopin ennakkolyttäyksiä ei toki kannata ottaa täydellä sydämellä, kunnes Padilha itse antaa julkisuuteen merkkejä huonosta tulemasta. Toisten kertomat ja kielikäännöksen läpi käyvät kommentit voivat menettää jotain oleellista matkalla. Meirellesinkin mukaan Padilha piti tulevaa elokuvaa yhä hyvänä, mutta vain luvattoman hankalana.

Joel Kinnamanin ja Abbie Cornishin johtaman nimekkään näyttelijäkaartin RoboCopin on määrä valmistua ensi vuoden syksyksi.

Lähteet: Dark Horizons, Cinemacom Rapadura

Lisää luettavaa