”Beta-uroksen painekattila räjähtää” – Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Renki on erilainen tarina nykymiehestä

Mitä tapahtuu, kun nelikymppinen perheenisä palkkaa itselleen apumiehen Elisa Viihteen kahdeksanosainen uutuussarja on omaperäinen yhdistelmä eri lajityyppejä.

23.04.2023
Mainos

Elisa Viihteen alkuperäissarja Renki yhdistelee komediaa, draamaa ja jännitystä. Kahdeksanosaisen uutuussarjan pääosissa näyttelevät Eero Ritala, Joonas Saartamo ja Kreeta Salminen.

Ritalan esittämä Petri on nelikymppinen perheenisä. Hän palkkaa itselleen apumiehen (Saartamo) ja löytää itsensä kilpailemasta perheensä rakkaudesta.

Sarjan on ohjannut Pete Riski, joka tunnetaan myös Elisa Viihteen rikossarjasta Bullets sekä kauhuelokuvasta Dark Floors. Sarjan käsikirjoituksesta vastaa arvostettu dramaturgi Leo Viirret, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Tuulikaappimaa, Harjunpää & pahan pappi ja Häät ennen hautajaisia.

Renki yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayn valikoimassa nyt – tutustu tästä!

Riski muistelee, että luettuaan ensimmäisen kerran Viirretin kirjoittamat käsikirjoitukset, hän tiesi välittömästi, että tämän tarinan hän haluaa kertoa. 

– Sarjan teema nykymiehestä, joka kipuilee perinteisen miehen mallin kanssa, on sellainen, jossa näen paljon itseäni, ohjaaja kuvailee.

Riskin mukaan tarina alkoi herätä eloon, kun keskeiset näyttelijät valittiin.

– Saatuamme päärooleihin Eeron, Joonaksen ja Kreetan tarina alkoi herätä eloon tavalla, joka oli todella omalaatuinen sekoitus huumoria ja draamaa. Olen suunnattoman ylpeä lopputuloksesta ja uskon, että suuri yleisö tulee rakastumaan tähän verovirkailijan matkaan hulluuden syövereihin.

Eero Ritala kertoo, että oli mahtavaa rakentaa komediallinen rooli beta-uroksen henkisen painekattilan räjähtämisestä. 

Renki luo suomalaiseen televisioon ehkä kokonaan uuden tyylilajin: nordic com-noirin, Ritala luonnehtii.

Joonas Saartamon mielestä nykyaika vaatii kohtuuttoman määrän osaamista ihmiseltä kuin ihmiseltä. 

Renki tarkastelee herkullisten koomisten havaintojen myötä tätä ilmiötä, sanoo apumieheksi palkatun Jussin roolia esittävä Saartamo.

Sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Ylermi Rajamaa, Miitta Sorvali, Martti Suosalo, Chike Ohanwe, Jenni Kokander, Riku Nieminen ja Mimosa Willamo.

Renki yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayn valikoimassa nyt – tutustu tästä!