Elisa Viihteen alkuperäissarja Sijainen on ainutlaatuinen kotimainen tuotanto

Maria Ylipää, Pamela Tola ja Olavi Uusivirta esittävät pääosia Elisa Viihteen uudessa alkuperäistuotannossa Sijainen, joka perustuu BBC:n jännityssarjaan.

24.08.2022
Mainos

Maria Ylipää, Pamela Tola ja Olavi Uusivirta esittävät pääosia modernissa trillerissä, jossa sukelletaan ihmismielen salattuihin syövereihin. Sarjassa voi nähdä kaikuja Alfred Hitchcockin elokuvien psykologisesta jännityksestä.

Ylipään esittämä Ella on menestyvä arkkitehti, jota hänen kollegansa ylistävät. Ellaa pidetään työpaikallaan täysin korvaamattomana, mutta sitten tulee hetki, jolloin hänen on jäätävä äitiyslomalle. Arkkitehtitoimistoon palkataan hänen sijaisekseen Pamela Tolan esittämä yksinhuoltajaäiti Paula.

Paula vaikuttaa ensin täydelliseltä ihmiseltä tuuraamaan Ellaa. Vähitellen hänen käytöksessään alkaa näkyä outoja piirteitä. Hän alkaa puuttua Ellan työhön ja löytää niistä virheitä. Puhelimessa näkyy outoja Paulalta tulleita puheluita.

Ellasta alkaa tuntua, että Paula vainoaa häntä, mutta kukaan muu ei huomaa sitä. Olavi Uusivirran esittämä aviomieskin on sitä mieltä, että Ellan puheet alkavat kuulostaa vainoharhaisilta. Ella taas on varma, että hänen perheensäkin on uhattuna. Onko Paula vaarallinen manipuloija, vai onko Ella tulossa hulluksi?

Viime vuosina Suomessa on noussut suuri kysyntä laadukkaille televisiosarjoille. Sijaisen tekijät ovatkin halunneet tuoda suomalaisille katsojille jotain täysin uutta.

Kolmiosainen sarja perustuu BBC:n tuottamaan brittiläiseen The Replacement -minisarjaan. Suomalaisversion on ohjannut Jyri Kähönen, joka tunnetaan muun muassa sarjoista Sorjonen ja Trackers. Aihepiiri on lähellä Kähösen sydäntä, sillä hän on itsekin haaveillut nuorena arkkitehdin urasta.

– Kun tarinaan yhdistetään vahvat, monipuoliset naishahmot, on lopputuloksena ainutlaatuinen ja samastuttava jännitystarina, ohjaaja kertoo.

Sarjaa on kuvattu Helsingissä sekä Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon voittaneessa Fyrri-kirjastossa Kirkkonummella. Käsikirjoituksen ovat laatineet Mia Ylönen ja Tuuli Hostikka. Sarjassa näyttelevät Maria Ylipään, Pamela Tolan ja Olavi Uusivirran lisäksi muun muassa Sara Paavolainen ja Eero Saarinen.

Tutustu sarjaan tästä.