Ghostbusters: Afterlife on upea nostalgiaelämys – Ikonisen elokuvasarjan kaikki osat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa

Ghostbusters: Afterlife on upea kunnianosoitus ikoniselle elokuvasarjalle.

25.08.2022
Mainos

Nimi Ghostbusters tuo nostalgiaa rakastaville elokuvien ystäville hymyn huulille.

Ghostbusters kuuluu 1980-luvun suosituimpiin komedioihin. Vuonna 1984 valmistunut elokuva sai jatko-osan viisi vuotta myöhemmin, mutta sen jälkeen saatiin odottaa vuosikymmeniä, ennen kuin ikoniselle elokuvasarjalle tuli jatkoa.

Vuoden 2016 Ghostbusters käynnisti elokuvasarjan uudelleen neljän naistähden voimin, ja sen jatkoksi tehtiin vuonna 2021 Ghostbusters: Afterflife, joka on täysin itsenäinen tarina.

Ghostbusters: Afterlifen ohjauksesta vastaa alkuperäisen ohjaaja Ivan Reitmanin poika Jason Reitman, joka on jo vuosia ollut menestyksekäs elokuvantekijä, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Juno ja Up in the Air.

Ghostbusters-elokuvat ovat aiemmin sijoittuneet New Yorkiin, mutta nyt tapahtumat on siirretty Yhdysvaltain maaseudulle. Yksinhuoltajaäiti Callie (Carrie Coon) muuttaa jumalan selän taakse, kun hänen isänsä kuolee ja jättää Callielle rapistuvan talon keskellä peltoa. Callien kaksi mukulaa, Phoebe (Grace McKenna) ja Trevor (Finn Wolfhard) joutuvat tietysti muuttamaan äidin mukana, ja molemmilla on pieniä sopeutumisvaikeuksia pienen kaupungin elämään. Mikäpä piristäisi elämää paremmin kuin karanneet haamut ja maailmanloppu? Callien isän talosta löytyy yksi jos toinen salaisuus ja pian koko perhe joutuu maailmanpelastushommiin.

Elokuvan nuoret näyttelijät ovat loistavia. Grace kannattelee Phoeben roolissa koko elokuvaa. Stranger Things -sarjasta tuttu Wolfhard on yhtä lailla vakuuttava. Logan Kimin roolihahmossa on hyvää ajoitusta ja itsevarmuutta.

Marvel-elokuvista tuttu Paul Rudd esittää sympaattista opettajaa, ja pian aletaan kehitellä romanssia Callien kanssa.

Ghostbusters: Afterlife on upea kunnianosoitus ikoniselle elokuvasarjalle. Siinä on mukana paljon yhteyksiä alkuperäiseen elokuvaan, ja lopussa katsojaa odottaa upea yllätys, kun alkuperäisen elokuvan tähdetkin pääsevät loistamaan.

Kaikki Ghostbusters-elokuvat kuuluvat Elisa Viihde Viaplayn ohjelmistoon.

Tutustu elokuvaan tästä.