Mimosa Willamo teki paluun ruotsalaissarjan päärooliin – Cell 8 perustuu suosittuun rikosromaaniin

Elisa Viihde Viaplayn alkuperäissarja on jatkoa sarjalle Box 21.

24.08.2022
Mainos

Suomalaistähti Mimosa Willamo esittää toista pääosaa ruotsalaisessa rikossarjassa Cell 8.

Elisa Viihde Viaplayn alkuperäissarja perustuu Anders Roslundin ja Börge Hellströmin rikosromaaniin. Cell 8 on jatkoa vuonna 2019 ilmestyneelle sarjalle Box 21.

Cell 8 on kiehtova jännitystarina, jossa on mukana yhteiskunnallisia aineksia. Ruotsinlaivalla tapahtuu pahoinpitely, ja kiinniotettu mies nimeltä John Schwarz osoittautuu henkilötietojen mukaan kuolleeksi.

Mimosa Willamon esittämällä rikostutkija Mariana Hermanssonilla on yhteistä historiaa miehen kanssa, ja hän ryhtyy esimiehensä Ewart Grensin (Leonard Terfelt) kanssa tutkimaan tapausta. Jäljet johtavat politiikan huipulle. Toinen johtolanka vie Yhdysvaltoihin, missä mies nimeltä Edward Finnigan etsii hyvitystä tyttärensä murhalle.

Roslund & Hellström -kaksikko on noussut Ruotsin suosituimpien rikoskirjailijoiden joukkoon. Heidän teoksiaan on käännetty kymmenille kielille. Cell 8 on heidän kolmas yhteinen teoksensa. Suomeksi romaani on ilmestynyt nimellä Edward Finniganin hyvitys.

Espoossa syntynyt Mimosa Willamo on kaksikielinen näytteljä, joka on tehnyt rooleja sekä suomeksi että ruotsiksi. Hän voitti parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon vuoden 2015 elokuvasta Päin seinää. Hänet tunnetaan myös televisiosarjoista Box 21, Roba ja Karppi.

Willamo kertoo lehdistötiedotteessa odottaneensa paluuta Mariana Hermanssonin rooliin:

Cell 8 ei kerro vain siitä, miten poliisina kuuluu tehdä oikein, vaan miten ihmisenä kuuluu tehdä oikein”

Sarjan toista pääosaa, komisario Ewert Grensiä, esittää Leonard Terfelt, joka on nähty monissa menestyssarjoissa, kuten Silta, Wallander ja Syyttömänä tuomittu. Sven Sundkvistin roolia esittävä Kristofer Kamiyasu on luonut uraa myös Hollywoodissa, ja hän on näytellyt muun muassa toimintakomediassa The Hitman’s Wife’s Bodyguard.

Kuusiosaisen sarjan käsikirjoituksesta vastaa Dennis Magnusson, joka oli myös Box 21 -sarjan pääkäsikijoittaja. Kaikkien jaksojen ohjauksesta vastaa Johan Brisinger, joka tunnetaan myös Vettä sakeampaa -sarjasta.

Tutustu sarjaan tästä.