Maa: Arabiemiirikunnat

The Circle

Unohtakaamme niin-huono-että-se-on-jo-hyvä-kategoria. Uusinta uutta on niin-huono-että-jopa-TomHanks-näyttää-huolestuneelta. Dan Brown -filmatisointien ohella The Circle sopii juomapeliksi: otetaan drinkki aina Hanksin rypistäessä otsaansa. Juuri muuhun siitä ei ole.

Malala

Nykyään Iso-Britanniassa asuva Yousafzain perhe joutui pakenemaan Pakistanista Taliban-liikkeen ääri-islamilaista hirmuvaltaa. Malala on perheen 18-vuotias tytär ja kaikkien aikojen nuorin Nobel-palkittu henkilö. Nuoresta iästään huolimatta hän on nykyajan tunnetuimpia rauhanaktivisteja ja lasten ja naisten oikeuksien puolestapuhujia. Malalan nimeä kantava dokumentti esittelee katsojille elämänmyönteisen ja älykkään teinitytön, jonka elämäntehtävänä on pyrkiä rakentamaan maailmasta parempi paikka. Se on myös tarina Malalan perheestä, joka seisoo vankasti hänen tukenaan.

Väkivallan vuosi

Elokuvan nimi on Väkivallan vuosi, mutta siinä ei ole kovin paljon väkivaltaa – ainakin vähemmän kuin amerikkalaisissa rikoselokuvissa yleensä. Ei se tosin taida edes olla rikoselokuva. Enemmänkin Väkivallan vuosi muistuttaa oikeussalidraamaa. Tai ehkä ei sitäkään, sillä juonikuvioon kuuluvasta oikeusjutusta huolimatta oikeussaliin asti ei päästä.