Et usko, että näillä näyttelijöillä ei ole Oscar-palkintoa!

Surullisenkuuluisin tapaus lienee Leonardo DiCaprio, joka ei ole saanut toivomaansa Oscar-palkintoa viidestä ehdokkuudesta huolimatta. Ainakin tällaiseen käsitykseen saattaa tulla, kun katsoo lukuisaa nettimeemien määrää Leosta.

Muitakin näyttelijöitä toki on, joista ei välttämättä uskoisi, ettei Oscar-palkintoa ole heille suotu. Metro tekikin mielenkiintoisen listan, josta löytyvät nämä tähtinimet.

1. Tom Cruise

tom_cruise_rogue_nation

 

Tomppa tunnetaan muun muassa itse tehdyistä stunteistaan, joissa hän roikkuu lentokoneen ulkopuolella tai kiipeilee pilvenpiirtäjän seinustalla. Miehestä kuitenkin löytyy kiistämättä upeita näyttelijänkykyjäkin.

Cruise on ollut lähellä voittaa Oscarin kolme kertaa. Elokuvat olivat Syntynyt 4. heinäkuuta (1989), Jerry Maguire (1996) ja Magnolia (2000).

2. Glenn Close

glenn-close-albert-nobbs

 

Kuusinkertaisen Oscar-ehdokkaan olisi luullut jo voittaneen palkinnon, mutta kun ei niin ei. Close on ollut ehdolla elokuvista Garpin maailma (1982), Sisärengas (1983), Voittajan paluu (1985), Vaarallinen suhde (1988), Valheet ja viettelijät (1989) ja Albert Nobbs (2012).

3. Harrison Ford

Harrison Ford (Indiana Jones).

 

Harrison Ford muistetaan ei vain yhdestä, vaan kahdesta ikonisesta roolihahmosta – Indiana Jonesista ja Han Solosta. Oscar-akatemia ei ole ollut tähden pitkällä uralla ainakaan liian arvostava häntä kohtaan, sillä hänellä on vain yksi Oscar-ehdokkuus. Sen hän sai elokuvasta Peter Weirin todistaja (1985).

4. Samuel L. Jackson

pulp-samuel

 

Kaikki tunnustanevat, että Samuel L. Jackson on todellinen lahjakkuus. Quentin Tarantinon vakionäyttelijä ei kuitenkaan ole saanut Oscar-palkintoa, vaikka näin saattaisi kuvitella. Hänen ainut ehdokkuutensa on Tarantinon mestariteoksesta Pulp Fiction (1995)

5. Amy Adams

amyadams

 

Listan supersuorittaja Glenn Closen ja Leonardo DiCaprion lisäksi on Amy Adams. Näyttelijä on saanut jo viisi Oscar-ehdokkuutta, mutta palkinto saa edelleen odottaa. Ehdokkuudet hänellä on elokuvista Junebug (2005), Doubt (2008), Taistelija (2010), Mestari (2012) ja American Hustle (2013).

Kuva: The Revenant

Lähde: Metro

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät jutut