Illalla on tarjolla massiivisen skaalan toimintaseikkailu – lapsuuden tietokonepelit vaikuttivat ohjaajan visioon

IMDb-arvosana on 6,7.

17.1.2024 07:00

Illan suureellisinta toimintaviihdettä tarjoaa toimintaseikkailu Kong: Pääkallosaari (2017). Näyttelijöinä muun muassa Brie Larson, Tom Hiddleston ja Samuel L. Jackson.

Ajatusten turruttamista kaipaaville on luvassa vauhdikas elokuvailta. Jännittävät tapahtumat sijoittuvat syrjäiselle, aiemmin tuntemattomalle saarelle, jota lähetetään tutkimaan sotilas- ja tutkijatiimi. Saarelta löytyy useampi kuin yksi jättimäisen kokoluokan yllätys.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Älyvapaille kohtauksille ja typerälle huumorille (joka menee usein maalinsa ohi) huomaa nauravansa. Ohjaaja Jordan Vogt-Robertsin parhaita neronleimauksia on käyttää toiminta- ja hirviöleffojen kliseitä melko luovalla tavalla. Elokuva yllättää tuttuihin kohtauksiin sijoitetuilla pienillä twisteillä. Kun katsoja ajattelee kohtauksen menevän tietyllä tavalla, tapahtuukin jotain yllättävää ja koko homma menee aivan päälaelleen. Nämä pienet neronleimaukset ovat lopulta elokuvan suola, joka nostaa sen keskinkertaisuudesta nautinnon puolelle.”

Jordan Vogt-Roberts sanoi pelanneensa lapsena räiskintäpelejä, ja tämän vaikutuksen voi löytää myös elokuvasta. Siinä on useita kohtauksia, joissa kamera on sijoitettu ampujan näkökulmaan.

Samuel L. Jackson puolestaan kertoi eräässä talk show’ssa, että hän ja hänen näyttelijätoverinsa eivät tienneet koko kuvausten aikana kuinka suuri Kong on. Aina kun he kysyivät, he saivat ristiriitaisia vastauksia.

Elokuva on myös HBO Maxissa ja Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 17.01.2024 klo 21.00, TV5
  • To 18.01.2024 klo 23.45, TV5
  • Pe 19.01.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Daisy Ridley The Force Awakens -elokuvasta: ”Ajattelin olevani pahin asia, mitä Star Warsille on ikinä tapahtunut” – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia