The Marvelsin lippukassaromahdus on katastrofaalinen – harvoin näkee näin hurjia lukuja

Tällaista romahdusta ei ole nähty hetkeen.

19.11.2023 11:30

Marvel-supersankariseikkailu The Marvels sai ensi-iltansa hieman yli viikko sitten. Yleensä toisen viikonlopun pudotus kertoo kaiken tarpeellisen elokuvan tulevaisuudesta lippukassoilla.

Normaalisti elokuvien prosentuaalinen pudotus on sellaiset 60-70 prosenttia ensi-iltaviikonloppuun verrattuna, kaikki 70 prosentin yli on luettavissa jättipettymykseksi.

Brie Larsonin, Iman Vellanin ja Teyonah Parrisin tähdittämän The Marvelsin pudotus USA:n lippukassoilla oli hurjat 87 prosenttia. Leffa ei tienaa välttämättä edes kymmentä miljoonaa Yhdysvalloissa toisena viikonloppunaan.

Sonyn supersankarielokuvafloppi Morbius tipahti 84 prosenttia toisena viikonloppunaan, joten The Marvelsista on tulossa historiallinen floppi.

The Marvelsin budjetti oli yli 200 miljoonaa dollaria, jonka päälle lisätään vielä markkinointi. Omilleen se pääsisi vasta lähempänä miljardissa kuin puolessa miljardissa dollarissa. Elokuva on tienannut vasta 120,5 miljoonaa dollaria maailman lippukassoilla.

The Marvelsin katsoja- ja kriitikkoarviot ovat olleet positiivisia, mutta ilmeisesti ihmiset odottelevat sen Disney Plus -julkaisua, eivätkä halua käyttää rahaansa siihen.

Alla traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia