Daisy Ridley The Force Awakens -elokuvasta: ”Ajattelin olevani pahin asia, mitä Star Warsille on ikinä tapahtunut”

”Itkin silmät päästäni.”

16.1.2024 05:30

Daisy Ridleystä kehkeytyi Disneyn alaisuudessa uusi Star Wars -universumin tähti. Asiat eivät kuitenkaan olleet ruusuisalla tolalla, kun The Force Awakens sai ensi-iltansa.

Ridley ei ollut koskaan aikaisemmin näytellyt niin suuressa roolissa, ja fanien odotukset olivat kovat. Kun hän näki itsensä valkokankaalta elokuvan näytöksessä, tunteet ottivat vallan – eikä hyvällä tavalla.

– Ensimmäisen elokuvan näytöksen jälkeen sanoin itselleni, että olen paska ja todella arvoton. Itkin silmät päästäni ja ajattelin olevani pahin asia, mitä Star Warsille on ikinä tapahtunut, Ridley sanoi ranskalaiselle julkaisulle Cliquelle.

– En ollut koskaan nähnyt itseäni pääroolissa, joten se oli minulle jotain odottamatonta ja hyvin yllättävää, se musersi minut, näyttelijä jatkoi.

Fanien vastaanotto ei myöskään ollut varauksettoman ylistävä, mutta Ridleyn roolisuorituksessa ei välttämättä sinänsä ollut useimpien mielestä vikaa. Disneytä on kritisoitu The Force Awakensin kohdalla varman päälle pelaamisesta, ja vanhan toistamisesta. Näin ajatteli myös George Lucas, kun hän näki elokuvan.

– He halusivat tehdä retroelokuvan, Lucas kertoi Charlie Rosen haastattelussa vuonna 2015.

– En pidä siitä. Olen paiskinut kovasti töitä tehdäkseni jokaisesta elokuvasta erilaisen. Tein niistä täysin erilaisia – eri planeettoja, eri avaruusaluksia, jotta niistä tulisi uusia, Lucas tähdensi.

Disneyn toimitusjohtajan Bob Igerin vuoden 2019 muistelmateoksessa The Ride of a Lifetime käytiin niin ikään läpi Lucasin pettymystä The Force Awakens -elokuvaan.

Katsottuaan elokuvan varhaisen leikkauksen Lucas sanoi Igerille, että ”elokuvassa ei ole mitään uutta” ja että ”siinä ei ollut tarpeeksi visuaalisia tai teknisiä harppauksia eteenpäin”.

Starkiller oli jatkumoa Kuolemantähdelle.

Daisy Ridley lienee päässyt jo yli itsensä ruoskimisesta, sillä häneltä on tulossa uusi Star Wars -elokuva. Vuonna 2023 Ridley kommentoi leffaa Colliderille seuraavasti:

– Olen hyvin innoissani. Tarina on todella siisti, Ridley sanoi.

– Se ei ole sitä, mitä odotin, mutta olen hyvin innoissani, näyttelijä paljasti.

Elokuvan ohjaa Sharmeen Obaid-Chinoy, ja sen nimi on on Star Wars: New Jedi Order. Elokuvan käsikirjoittaja on Steven Knight, joka on käsikirjoittanut aiemmin muun muassa leffat Dirty Pretty Things (2002), Eastern Promises (2007) ja Locke (2013).

Obaid-Chinoy on tehnyt aiemmin ohjaustöitä muun muassa sarjassa Ms. Marvel. Hänet tunnetaan myös aktivistina ja journalistina, joka on nostanut dokumenttielokuvissaan esille naisten epätasa-arvoista asemaa. Hän on voittanut kaksi parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkintoa. Alla The Force Awakensin traileri.

Lue myös: Lucas ei halunnut julkaista ”Special Edition” Star Warseja – työntekijän huima tempaus pakotti siihen – Episodi.fi

Lähde: Yahoo!, CBR, The Playlist

Lisää luettavaa