Tässä on Tähtien sodan uusi oma Kevin Feige – veteraanitekijä ylennettiin Lucasfilmin luovaksi vastaavaksi

Ei tähän hommaan ketään muuta olisi voinut kyllä edes valita.

22.11.2023 02:15

Tähtien sota -sisältöä tuottava Lucasfilm-studio on nimittänyt itselleen uuden taiteellisen johtajan. Koko franchisen punaista lankaa tulee pitämään tästä eteenpäin käsissään (rumpujen pärinää) Dave Filoni.

Filonilla on pitkä historia studion leivissä. Hän aloitti jo vuonna 2008 itsensä George Lucaksen oppipoikana The Clone Wars -elokuvan parissa ja on ollut tämän jälkeen mukana melkeinpä kaikissa julkaistuissa Tähtien sota -animaatiotuotoksissa (mm. The Clone Wars, The Bad Batch, Rebels).

Viime vuosina hän on siirtynyt myös liveactionin puolelle. Filoni on ollut mukana esimerkiksi Ahsokassa, The Mandalorianissa ja The Book of Boba Fettissa. Viime kevään Star Wars Celebration -tapahtumassa hänen julkistettiin myös olevan kiinnitetty ohjaamaan tuleva uusi Tähtien sota -elokuva, joka liittää yhteen näiden aiempien näyteltyjen Disney Plus -sarjojen tapahtumia sekä hahmoja.

Tuoreen haastattelunsa mukaan Filonin uusi rooli franchisen luovana vastaavana ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hän ryhtyisi sanelemaan kaikille tekijöille, kuinka edetä projektiensa kanssa.

”Yritän auttaa heitä kertomaan haluamansa tarinan parhaalla mahdollisella tavalla”, hän selittää. ”Minun kuuluu olla apuna ympäri galaksia, ikään kuin osa jedineuvostoa.”

Ennen tätä ylennystä Filoni on ollut mukana projektien luomisessa enemmänkin konsultin roolissa. Tällöin suuri osa luomistyöstä on ollut jo tehtynä. Nyt hän pääsee osaksi näitä prosesseja jo aivan alusta lähtien, mistä hän on hyvin mielissään ja innoissaan. Hän tulee työskentelemään nyt myös entistä lähemmin studion pomon Kathleen Kennedyn sekä kehityspäällikön Carrie Beckin kanssa.

Filonin uusi positio on siis hyvin samankaltainen kuin millaista Kevin Feige pitää hallussaan Marvelin puolella.

Lähde: Vanity Fair

Lisää luettavaa