Illalla tv:ssä: Tämä surullinen elokuva murskaa maailmankuvasi – viiden tähden loistoleffa

IMDb-arvosana on 7,8.

18.5.2024 04:30

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Systeeminmurskaaja (System Crasher, 2019). Se oli Saksan virallinen Oscar-ehdokas.

Äitinsä hylkäämä Benni kaipaa rakkautta ja huolenpitoa, ja ikävä purkautuu muihin lapsiin kohdistuvina raivokohtauksina. Lastensuojelu yrittää kaikin tavoin auttaa Benniä, mutta tehtävä tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta.

Ohjaajana Nora Fingerscheidt. Näyttelijöinä Helena Zengel, Gabriela Maria Schmeide, Albrecht Schuh sekä Lisa Hagmeister. Zengel voitti roolistaan nuorimpana koskaan saksalaisen Lola-palkinnon.

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa viisi tähteä:

”Huh huh. Harvemmin tulee näin raskas olo elokuvasta. Älkää kuitenkaan peljästykö, sillä saksalainen System Crasher on oikeasti laadukas yhteiskunnallinen draama, eikä mitään iljettävää pessimismissä kieriskelyä. Elokuva onnistuu murskaamaan länsimaiseen lintukotoon tyytyväisen ihmisen illuusion kaikesta siitä, mitä hän pitää hyvänä ja pörröisenä. Etenkin perhearvot ovat koetuksella.”

Elokuvan käsikirjoittaja Nora Fingscheidt panosti urakalla tähän elokuvaan. Hän tutki aihetta viisi vuotta, jonka aikana hän myös asui tai työskenteli erilaisten ryhmien kanssa. Hän myös keskusteli muun muassa lastenpsykiatrien ja muiden ammattilaisten kanssa. Fingscheidt halusi tuoda elokuvalla vakavasti traumatisoitujen lasten asiaa esille. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 18.05.2024 klo 23.18, Yle Teema & Fem

Lue myös: Tunnetko miespiireissä leviävän ”incel”-ilmiön? MTV Katsomossa on nyt dokkari aiheesta – Episodi.fi

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia