Nostalginen kasarihitti nyt isolta kankaalta – Muistat varmaan ikonisen tunnusbiisin!

BioRex Kulttuurikasarmissa Helsingissä majaansa pitävän Pienen elokuvakerhon seuraava elokuva on The NeverEnding Story vuodelta 1984.

19.4.2024 08:00

Lapselle huima fantasiaseikkailu, aikuiselle edelleen traumaattisia muistoja herättävä teos – Päättymätön tarina -elokuvan vastaanottavaisessa iässä nähneet varmasti ymmärtävät mikä kohtaus on kyseessä. Ja aikuisena siinä varmasti huomaa elementtejä ja teemoja, jotka lapselta saattoivat mennä ohi.

Wolfgang Petersen (1941–2022) tunnetaan ehkä parhaiten toiminnallisista elokuvista kuten Tulilinjalla, Tuntematon uhka, Air Force One, Meren raivo ja Troija. Saksalaisohjaaja teki kuitenkin niiden ja Oscareita voittaneen Sukellusvene U-96 –läpimurtonsa välissä ensimmäisenä englanninkielisenä ohjauksenaan hyvin erilaisen elokuvan. Vuonna 1984 ilmestynyt

Päättymätön tarina (Die unendliche Geschichte / The NeverEnding Story) on saksalaisen lasten- ja fantasiakirjailija Michael Enden tunnetuimpaan teokseen perustuva koko perheen fantasiaseikkailu.

Ohjaaja huomioon ottaen on ehkä ymmärrettävää, että Päättymätön tarina on efekti- ja toimintavetoisempi kuin alkuteos – eikä välttämättä vastaa nimeään. Mutta se ei välttämättä ole huono asia, varsinkin kun efektit ovat ajan nostalgisesti patinoimia. Tärkeintä on koulukiusatun Bastianin seikkailu Fantasiassa, jonne hänet kutsutaan löytämänsä kirjan kautta auttamaan sen sankaria.

Kasaribändi Kajagoogoon soolouralle lähteneen laulajan, Limahlin, elokuvaa varten tekemä nimikappale oli aikoinaan iso hitti. Giorgio Moroderin sävellyksen sisällyttäminen Stranger Things -sarjan kolmannen kauden finaalijaksoon kertoo, että kyseessä on jotain ikonista!

The NeverEnding Story esitetään BioRex Kulttuurikasarmissa  tiistaina 23.4. klo 18.00. Uusinnat torstaina 25.4. klo 20.00 ja maanantaina 29.4. klo 18. Lisätietoa ja lippuja BioRexin sivuilta.

Teksti: Jouni Vikman

Lisää luettavaa