Kaunis vampyyrintappaja Sarah Michelle Gellar täytti 47 – tältä hän näyttää nykyään

Tällä hetkellä näytteleminen on tauolla.

20.4.2024 05:31

Sarah Michelle Gellar täytti 14. huhtikuuta 47 vuotta. Hänet muistetaan erityisesti vampyyrien kauhuna sarjasta Buffy – vampyyrintappaja, jota tehtiin 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa. Sarjaa kesti seitsemän kautta, ja näyttelijöinä toimivat muun muassa Alyson Hannigan ja Charisma Carpenter.

Gellar ylsi hienoon saavutukseen jo vuonna 1995, kun hän voitti Emmy-palkinnon sarjasta All My Children. Hän teki elokuvadebyyttinsä jo kuusivuotiaana televisioelokuvassa An Invasion of Privacy (1983).

Buffyn jälkeen Gellar on muun muassa tehnyt ääninäyttelijän töitä Star Wars Rebels -sarjassa. Ääninäyttelijän töitä hän on itse asiassa tehnyt varsin runsaasti – esimerkiksi Robot Chickenissä.

Buffy – vampyyrintappaja.

Lisäksi hän teki Cruel Intentions -pilotin vuonna 2016, joka on jatkoa vuonna 1999 julkaistulle Julmia aikeita -elokuvalle. Siitä piti alun perin tulla tv-sarja, mutta ilmeisesti suunnitelmat muuttuivat.

Hänet nähtiin myös David E. Kelleyn luomassa sarjassa Luovat hullut, jota tehtiin vuosina 2013 ja 2014. Sarjassa oli mukana edesmennyt näyttelijä ja koomikko Robin Williams. Sarja jäi vain yhden kauden mittaiseksi, ja Williamsille se oli hänen viimeinen tv-roolinsa. Hän kuoli vuonna 2014.

Gellaria ei nähty pitkään aikaan valkokangasroolissa vuoden 2009 jälkeen, jolloin hän näytteli elokuvassa Veronika Decides to Die. Elokuvassa Gellarin näyttelemä, itsemurhaa yrittänyt Veronika herää salaperäisessä mielisairaalassa. Epätavallisen psykiatrin valvonnassa Veronika saa tietää, että hänellä on enää viikkoja elinaikaa.

Valkokankaille hän palasi tuotannoissa Clerks III ja Do Revenge vasta vuonna 2022 – tosin vain pieniin rooleihin. Gellar jätti pitkäksi aikaa näyttelemisen vähemmälle, ja syynä oli ainakin perheeseen keskittyminen.

Näyttelijä ehkä herättelee jälleen aktiivisempaa vaihetta uralleen, sillä hänet piti nähdä Amazon Primen tv-sarjassa nimeltään Hot Pink, ja Gellarin lisäksi sarjassa olisi ollut mukana toinenkin tunnettu tähti David Arquette. Deadlinen mukaan Amazon Prime ei kuitenkaan ota sitä ohjelmistoonsa. Sarja olisi muun muassa kertonut sydänsurujen murtamasta 16-vuotiaasta tytöstä.

Hot Pinkin sijaan Gellar on viime aikoina näytellyt draamaa, fantasiaa ja kauhua yhdistelevässä sarjassa Wolf Pack. Se kertoo teini-ikäisistä, joiden elämä menee uusiksi Kaliforniassa tapahtuneiden metsäpalojen herättämän kauhistuttavan olennon takia. Sarja peruttiin ensimmäisen kauden jälkeen. Tällä hetkellä Gellarilla ei ole listattuna IMDb:ssä uusia projekteja.

Gellarilla on myös muita bisneksiä kuin näytteleminen. Vuonna 2015 hän oli mukana perustamassa verkkokauppaa leivontayritykselle. Hän julkaisi myös oman keittokirjansa Stirring Up Fun with Food vuonna 2017.

Wolf Pack.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Sarah Michelle Gellarista

On luonnostaan ruskeaverikkö. Hän värjäsi hiuksensa Buffy-rooliin.

Opiskeli Tae Kwon Do -kamppailulajia viisi vuotta. Hän on opiskellut myös potkunyrkkeilyä, nyrkkeilyä, katutaistelua ja voimistelua.

Hänen vuonna 1982 tekemänsä Burger King -mainos oli ensimmäinen yhdysvaltalainen mainos, jossa kilpailija mainittiin nimeltä. Tämän seurauksena McDonald’s haastoi hänet sekä Burger Kingin oikeuteen. Hän ei voinut sen jälkeen mennä McDonald’siin, ellei hän ollut naamioitunut. Kaiken lisäksi McDonald’s kuului Buffy-sarjan rahoittajiin.

Alla Gellarin jakamia Instagram-kuvia.

Lue myös: Sarah Michelle Gellar puhui kohutusta seksikohtauksesta – ”Siihen aikaan se ei tuntunut niin irstaalta” – Episodi.fi

Lue myös: Muistatko vielä? -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb, MovieWeb, Deadline

Lisää luettavaa