Miksi Robin Williams teki itsemurhan? Kärsi vakavasta Lewyn kappale -taudista viimeisinä päivinään – karut yksityiskohdat paljastuivat kirjassa

Maailma menetti suuren tähden.

7.5.2018 05:35

Näyttelijä ja koomikko Robin Williamsin kuolemasta on tullut ilmi lisätietoa. Uudessa Dave Itzkoffin kirjassa Robin kerrotaan tähden viimeisistä hetkistä.

Williamsille diagnosoitiin ensin virheellisesti Parkinsonin tauti. Hän ei kuitenkaan kärsinytkään siitä.

Williams oli käyttäytynyt viimeisenä vuotenaan oudosti. Jotkut syyttivät siitä huumeiden tai alkoholin käyttöä. Hän kuitenkin kärsikin Lewyn kappale -taudista. Se on Alzheimerin taudin jälkeen yleisin dementiatauti.

Williamsiin tauti vaikutti ainakin niin, että hän saattoi puhjeta hallitsemattomaan itkuun ja unohtaa repliikkejään. Niin ikään hänen kykynsä kävellä heikentyi.

Kirjan mukaan Williamsin kurimus saavutti kriisin asteen Night at the Museum: Secret of the Tomb -elokuvan kuvauksissa. Itzkoff kirjoittaa kirjassa, että hän haki lohtua meikkaaja Cheri Minnsiltä.

– Hän itki sylissäni jokaisen päivän lopuksi. Se oli kamalaa, Minns väitetysti kertoi Itzkoffille.

– Sanoin Williamsin taustajoukoille: ”Olen meikkitaiteilija. Minulla ei ole kykyä käsitellä sitä, mitä hänelle on tapahtumassa”, Minns kertoi.

Minns ehdotti kirjan mukaan Williamsille paluuta stand up -komiikkaan. Williams oli tiettävästi vain itkenyt ja sanonut, ettei voi palata, koska ei tiedä enää kuinka olla hauska.

Williams teki lopulta itsemurhan elokuussa 2014.

Kerroimme vastikään, miten Williams auttoi Steven Spielbergin yli vaikeiden Schindlerin lista -kuvausten.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa