Steven Spielberg kertoi Schindlerin listan kuvauksien kauheuksista – Robin Williams auttoi puhelimessa ja löi aina luurin korvaan

Epäilemättä vaikeat kuvaukset.

Steven Spielbergin Schindlerin lista (1993) -elokuvasta on jo aimo tovi aikaa. Elokuva sai jälleen julkisuutta, kun se esitettiin Tribecan elokuvafestivaaleilla.

Spielberg muisteli kuvauksia ja sanoi muun muassa pelänneensä, etteivät ihmiset uskoisi elokuvaa todeksi. Kuvaukset olivat myös vaikeat.

Elokuvan kuvauspaikoille ilmestyi öisin hakaristeja tiettävästi uusnatsien toimesta. Myös kohtaukset vaativat veronsa näyttelijöiltä.

Yksi vaikeimpia kohtauksia oli, kun joukko naisia joutui alasti keskitysleirin suihkuun. Suihkuissa saattoi saada joko kaasutuksen tai tavallisen suihkun.

Joukossa olleet kaksi juutalaista tyttöä saivat hermoromahduksen, eivätkä he voineet osallistua kuvauksiin kolmeen päivään. Spielbergille itselleen vaikein kohtaus puolestaan oli se, kun natsit juoksuttivat ihmisiä pihalla alasti niin sanotussa ”terveystestissä.”

– Se oli urani traumaattisin kuvauspäivä, Spielberg sanoi.

Kuvausten aikana hän sai henkistä tukea Robin Williamsilta, sillä hän piti puhelimen välityksellä Spielbergille 15 minuutin stand up -esityksiä. Williamsilla oli Spielbergin mukaan tapana lyödä luuri korvaan siinä vaiheessa, kun Spielberg sai makeimmat naurut.

Lähde: New York Post

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut