Hollywood onkin kierrättänyt aina – uskoisitko, että nämä elokuvat ovat uudelleenfilmatisointeja?

Nykyään tuntuu, että uudelleenfilmatisointeja tehdään jatkuvasti. Hollywoodissa on osattu temppu ennenkin, vaikkakin vähemmässä määrin.

9.9.2016 23:31

1. Perhe on painajainen

ben-stiller-robert-de-niro-meet-the-parents-perhe-on-painajainen

Vuonna 2000 julkaistu Ben Stillerin ja Robert De Niron tähdittämä komedia oli itse asiassa uudelleenfilmatisointi samannimisestä vuonna 1992 tehdystä indie-elokuvasta.

 

2. Lainahöyhenissä

the-birdcage-lainahoyhenissa-robin-williams

Robin Williams ja Nathan Lane esiintyivät tässä vuonna 1996 tehdyssä komediassa. Samanniminen (La Cage aux Folles) ranskalais-italialainen elokuva samantyyppisellä juonella tehtiin jo vuonna 1978. Molemmat pohjautuvat vuonna 1973 tehtyyn näytelmään.

 

3. The Departed

the departed

Martin Scorsesen ohjaama The Departed (2006) voitti parhaan elokuvan Oscarin. Se oli uudelleenfilmatisointi Hong Kongissa tehdystä Infernal Affairs -elokuvasta.

 

4. Scarface – arpinaama

Scarface-Al-Pacino-Tony-Montana-opens-fire-climax

Monien fanittama vuoden 1983 Scarface-elokuva on sekin uudelleenfilmatisointi. Alkuperäinen elokuva tehtiin jo vuonna 1932.

 

5. Sinulle on postia

meg-ryan-tom-hanks-youve-got-mail-sinulle-on-postia

Tom Hanksin ja Meg Ryanin Sinulle on postia (1998) on ehkä yksi rakastetuimmista romanttisista komedioista. Elokuva pohjautuu vuonna 1940 tehtyyn leffaan The Shop Around The Corner. Molemmat pohjautuvat unkarilaiseen näytelmään nimeltään Parfumerie.

 

6. Maltan haukka

maltese-falcon-humphrey-bogart

Vuonna 1941 ensi-iltansa saanut Maltan haukka on unohtumaton klassikko, mutta jopa se on uudelleenfilmatisointi. Alkuperäinen elokuva tehtiin jo vuonna 1931, joka oli varsin ”rajua kamaa” aikansa tuotokseksi. Siitä julkaistiin vuonna 1936 komediallinen uusintaversio Satan Met a Lady, joka floppasi. Viisi vuotta myöhemmin elokuva tehtiin jälleen uudelleen.

 

7. Medusan verkko

Bourne

Vuonna 1988 tehtiin kaksi tuntia kestävä – kahteen osaan jaettu ja TV:ssä näytetty – Medusan verkko. Pääosassa oli Richard Chamberlain. Toimintaa ei ollut niin paljon kuin vuoden 2002 elokuvassa, mutta se oli uskollisempi Robert Ludlumin kirjalle.

Lähde: PerezHilton

Lisää luettavaa