Julkkikset uudistavat nyt testamenttejaan – uusi tulonlähde on myös ongelma

Taviksen ei tarvinne tästä huolehtia.

20.3.2018 13:12

Hollywood-tähdet ovat joutuneet modernin teknologian kehittymisen myötä aivan uudenlaisen ongelman eteen. He joutuvat sen vuoksi täydentämään testamenttejaan.

Syynä on tietokonegrafiikan kehittyminen niin korkealle tasolle, että valkokankaalle pystytään luomaan jo lähes täysin uskottavia ihmishahmoja. Hyvä esimerkki tästä on Star Wars -elokuva Rogue One, jossa nähtiin CGI-hahmona sekä Peter Cushing että nuori Carrie Fisher.

Cushingin tapaus herätti joissakin ihmisissä ristiriitaisia tunteita, sillä hän kuoli vuonna 1994. Fisher oli Rogue Onen aikaan vielä elossa. Jotkut elossa olevat näyttelijät ovat kuitenkin jo sinut sen kanssa, että heidät saatetaan nähdä elokuvatuotannoissa vielä heidän kuolemansa jälkeenkin.

– Elossa olevat näyttelijät myyvät kuvaoikeuksiaan niitä elokuvia varten, jotka tehdään heidän kuoltuaan, Framestone -erikoistehosteyhtiön perustaja Mike McGee paljasti.

McGeen mukaan teknologia kehittyy edelleen hurjaa vauhtia. Luvassa saattaa olla jopa kuolleiden näyttelijöiden hahmoja, joille luodaan tekoäly.

– Kun kaikki kehitys lyödään yhteen, heillä (kuolleilla henkilöillä) alkaa olla uusi tietoisuus. On vain pieni askel siihen, että kuolleiden julkkisten tai historiallisten hahmojen kanssa voi käydä keskusteluja, McGee täräytti.

Osa näyttelijöistä ei halua itsestään kuolemanjälkeistä versiota. Jotkut näyttelijät puolestaan haluavat testamenteissaan määritellä, miten heidän hahmojaan käytetään heidän kuoltuaan.

Edesmennyt Robin Williams kielsi testamentissaan CGI-versiot itsestään.

Lähde: New York Post

Lisää luettavaa