Tekijät puhuivat ensimmäistä kertaa Rogue One -elokuvan suurimmasta kohusta

Käytetäänkö tekniikkaa jatkossa?

31.12.2016 19:03

Star Wars: Rogue One on ollut jo tovin teattereissa. Tällä viikolla Lucasfilmilta kommentoitiin kohua herättänyttä, henkiin herätettyä hahmoa Moff Tarkinia. Hahmon näyttelijä Peter Cushing kuoli jo vuonna 1994.

Yksi elokuvan tuottajista ja Lucasfilm Story Group -ryhmän johtaja Kiri Hart kertoi, että hahmo on elintärkeä elokuvan tarinalle:

– Jos hän ei ole elokuvassa, meidän täytyy selittää, miksi hän ei ole elokuvassa. Tämä (Kuolemantähti) on ikään kuin hänen juttunsa, Hart sanoi.

Lucasfilmillä harkittiiin myös hahmon esiintymistä hologrammin kautta, mutta he päätyivät lopulta CGI-hahmoon. Cushingin jälkeläiset hyväksyivät niin ikään hahmon käytön elokuvassa, vaikka jotkut ulkopuoliset henkilöt nostivat esiin eettisiä pohdintoja.

Industrial Light and Magic -erikoistehosteyhtiön viestintäjohtaja – ja niin ikään Rogue Onen tuottaja – John Knollin mukaan tekniikkaa ei aiota käyttää laajalla mittakaavalla tästä eteenpäin, koska se on edelleen erittäin kallista ja hidasta työtä. Rogue Onessa sitä käytettiin, koska se ”kävi järkeen tässä kyseisessä elokuvassa.”

Lähde: Gizmodo

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia