Muistatko Kolmas kivi auringosta -sarjan Kristen Johnstonin? Tältä 56 täyttävä tähti näyttää nyt

Näyttelijäura jatkuu sairaudesta huolimatta.

20.9.2023 05:30

Näyttelijä Kristen Johnston saattaa olla suomalaisille tunnetuin sarjasta Kolmas kivi auringosta. Johnston täyttää tänään 56 vuotta.

Johnston tunnetaan muutenkin parhaiten komediasarjoissa tekemästään työstä, ja hän on myös menestynyt leipälajissaan. Hän voitti kahdesti Primetime Emmy -palkinnon naissivuosasta roolistaan Sally Solomonina komediasarjassa Kolmas kivi auringosta.

Kolmas kivi auringosta.

The Exes -sarjassa hän näytteli avioerojuristi Holly Franklinia, ja sarjassa Mom toipuvaa narkkaria Tammy Diffendorfia. Hänet on nähty myös valkokankailla, sillä hän oli mukana elokuvissa Austin Powers – agentti joka tuuppasi minua (1999), Flintstones – Viva Rock Vegas (2000), Sävel ja sanat (2007) ja Morsianten sota (2009). Lisäksi hänellä oli äänirooli menestysanimaatiossa Ice Age – jäätikön sankarit (2002). Elokuvadebyyttinsä hän teki lyhytelokuvassa The Debt (1993).

Johnston aloitti uransa teatterin lavalla New Yorkissa, Atlantic Theater Companyn riveissä. Sen perustaja on tunnettu näytelmäkirjailija, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja David Mamet. Johnston on ollut mukana myös monissa muissa teatterikokoonpanoissa.

Austin Powers – agentti joka tuuppasi minua (1999).

Hänen uransa television puolella urkeni näytelmistä, sillä agentti kiinnitti häneen huomionsa The Lights -näytelmässä, ja sen jälkeen Johnstonille avautui ovi Kolmas kivi auringosta -sarjaan. Hän joutui kuitenkin koe-esiintymään siihen useita kertoja ennen roolin varmistumista. Hän näytteli sarjassa vuosina 1996-2001.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Kristen Johnstonista

Oli mukana Sinkkuelämää-sarjan kuudennella kaudella jaksossa Splat! Hän esitti ikääntyvää, mutta juhlia rakastavaa naista. Hän oli myös kuudessa jaksossa sarjassa Teho-osasto.

Todella upeeta -sarjasta suunniteltiin uutta, yhdysvaltalaista versiota. Johnston oli mukana pilottijaksossa, mutta sarja ei edennyt tuotantoon saakka.

Syyskuun alussa 2013 hän sairastui transversaalimyeliittiin (lupus myeliitti). Sairauden seurauksena hän kärsii lihasheikkoudesta, joka haittaa erityisesti portaissa.

Ura jatkuu ja elokuva on tulossa

Huolimatta sairaudesta hän jatkaa edelleen näyttelijäuraansa. Hän oli mukana muun muassa sarjan Our Flag Means Death (2022) kahdessa jaksossa, ja hänellä on pesti tv-sarjassa The Righteous Gemstones.

Häneltä on myös tulossa elokuva Hail Mary, jossa on mukana Jennifer Aniston ja Alfred Molina. Leffa kertoo entisestä Miss USA:sta, josta tulee menestyvä urheilumanageri.

Kristen Johnston on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä haastattelu, jolla hän kertoo sairaudestaan.

Lue myös: Seksikkäästä sosiopaattiroolista tunnettu Lorenza Izzo täytti 34 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

YouTube / Tamron Hall Show

Lähde: Wikipedia, IMDb

 

Lisää luettavaa