Muistatko vielä Jurassic Parkin pirtsakan pikkutytön? Tältä 44 vuotta täyttänyt Ariana Richards näyttää nyt

Näytteleminen vaihtui toiseen ammattiin.

14.9.2023 05:30

Klassikkoseikkailu Jurassic Parkissa (1993) nähtiin näyttelijöinä Sam Neill, Laura Dern, Jeff GoldBlum, Samuel L. Jackson ja Richard Attenborough. Elokuvan lapsia näyttelivät Ariana Richards ja Joseph Mazzello, joka on myöhemmin nähty muun muassa Taistelutoverit-sarjan sisarsarjassa The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit.

Jurassic Parkin ohjasi Steven Spielberg, ja ilmestyessään se saavutti heti supersuosion. Se oli kaikista eniten tienannut elokuva vuoteen 1997 asti, jolloin kärkipaikan vei James Cameronin ohjaama Titanic.

Elokuva on kestänyt hyvin aikaa näihin päiviin asti, ja sitä esitetään Suomen televisiossa tasaiseen tahtiin. Mainittakoon, että George Lucas totesi voivansa tehdä uusia Star Wars -elokuvia nähdessään Jurassic Parkin tehosteet.

Seikkailu dinosauruspuistossa on alkamassa.

Elokuvan tyttöä Lexiä näytellyt Ariana Richards täytti 11. syyskuuta 44 vuotta. Hän oli aktiivinen näyttelijä vuoteen 2001 saakka, mutta nykyisin hän on aktiivinen, taitava ja palkittu kuvataiteilija.

Richardsin kuuluisimmaksi rooliksi jäi Jurassic Parkin rooli Lex Murphynä. Richards lopetti näyttelemisen, koska hän halusi tutkia näyttelemisen sijaan muita kiinnostuksenkohteita ja ilmaista itseään kuvataiteen kautta.

Debyyttinsä Richards teki vuoden 1987 elokuvassa Into the Homeland, jonka pääosassa näytteli Powers Boothe. Sen jälkeen hän näytteli kauhukomediassa Väristyksiä (Tremors, 1990), jossa oli mukana myös Kevin Bacon. Vuonna 1993 oli Jurassic Parkin vuoro.

Ariana Richards elokuvassa Väristyksiä (1990).

Vuonna 1995 Richards näytteli puolestaan kasvutarinassa Angus, jossa hän sai kollegoikseen muun muassa Kathy Batesin (Piina) ja George C. Scottin (Patton). Vuonna 1997 hän teki cameoroolin Lex Murphyn roolissa elokuvassa The Lost World: Jurassic Park.

Hänen näyttelijäuransa alkoi hiljetä tämän jälkeen, mutta hän teki vielä vuonna 2001 suoraan DVD:lle päätyneen elokuvan Väristyksiä 3, johon hänen näyttelijäuransa päättyi hänen omasta tahdostaan. Vuonna 2013 hän kuitenkin palasi vielä tv-elokuvaan Battledogs.

Battledogs (2013). Ariana Richards kuvassa oikealla.

The Mary Sue haastatteli Richardsia vuonna 2018, jolloin hän puhui työstään kuvataiteilijana ja myös Jeff Goldblumista. Richards kertoi maalaavansa asioita, jotka inspiroivat häntä, mutta suuri osa hänen työstään on tilaustöiden tekemistä.

– Yksi töistä, jonka tein oli alastonmaalaus naisesta, joka halusi minun maalaavan yllätyksen hänen miehelleen hänen kotitoimistoonsa, ja hänellä oli tatuointi pepussaan, Richards kertoi esimerkkinä erikoisemmista tilaustöistään.

Jeff Goldblumilla on ollut syystä tai toisesta aika suosittu maine internetin syövereissä ainakin meemien ansiosta. The Mary Sue mainitsi asiasta Richardille haastattelussa.

– Se on aika hauskaa, koska kun olin lapsena kuvaamassa hänen kanssaan, minulla oli lähtökohtana vain hauskan pitäminen, hengailu hänen kanssaan. Hän vitsaili aina Joen (Mazzello) ja minun kanssani. Kun olen tullut vanhemmaksi, olen nähnyt hänen uskomattoman suosion, Richards tuumi Goldblumista.

Vaikka Richards on nykyisin kuvataiteilija, hän ei ainakaan vielä vuonna 2018 tyrmännyt paluuta näyttelemisen pariin.

– Tottakai! Jos he kutsuisivat minut takaisin, olisin todella innoissani, Richards tuumi mahdollisesta paluusta Jurassic Park -maailmaan.

Alla listattuna muutamia trivitietoja Ariana Richardsista

Hänellä on kuvataiteen tutkinto vuodelta 2001, ja hän myy litografioita Universal Studiosin kautta. Steven Spielbergillä on yksi hänen vesiväritöistään toimistossaan.

Aloitti uransa 7-vuotiaana, kun hän esiintyi ballerinana kampaamomainoksessa.

Voitti vuonna 1991 Youth in Film Award -palkinnon kategoriassa paras nuori naisnäyttelijä. Hän sai sen roolistaan tv-elokuvassa Erehdyksen hinta (1991). Hän voitti saman palkinnon vuonna 1992, ja tällä kertaa roolista elokuvassa Locked Up: A Mother’s Rage (1991).

Omistaa hevosen nimeltään Kindred Spirit.

Ariana Richards on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä video, jolla hän kertoo Jurassic Parkin raptoreista.

Lue myös: Muistatko Dallasin Linda Grayn eli Sue Ellenin? Tältä nuorekas Starfield-tähti, 83, näyttää nykyään – Episodi.fi


Lähde: Wikipedia, Wikipedia, The Mary Sue, The Things, IMDb

Lisää luettavaa