Muistatko American Pie -leffan unelmanaisen Nadian? Tältä 50-vuotias Shannon Elizabeth näyttää nyt

Hän taitaa näyttelemisen lisäksi pokerin.

7.9.2023 05:45

Näyttelijä ja aktivisti Shannon Elizabeth täyttää tänään 50 vuotta. Wacossa, Teksasissa kasvanut Elizabeth muistetaan erityisesti American Pie (1999) -elokuvan Nadian roolistaan, jolla hän piirtyi ainakin yhden teinisukupolven kollektiiviseen muistiin. Hänestä tuli hahmonsa myötä 1990- ja 2000-luvun suosittu seksisymboli ja teini-idoli.

American Pien lisäksi Elizabeth on nähty muun muassa elokuvissa Sänkykamarin sankari (2001), Scary Movie (2000) ja Rakkautta vain (2003). Lisäksi hän oli mukana elokuvissa Jay and Silent Bob Strike Back (2001), Kolmetoista aavetta (2001), Cursed (2004) ja Night of the Demons (2009).

Suositussa 70’s Show -sarjassa hänellä oli yhdeksän jakson toistuva rooli. Lisäksi hänet tunnetaan pääosasta sarjasta Cuts.

Shannon Elizabeth elokuvassa American Pie (1999).

Hän on yksi parhaista pokeria pelaavista julkkiksista

Mallina ennen näyttelijäuraansa toiminut Elizabeth on myös luonnonsuojelija, eläinaktivisti ja pokerinpelaaja.

Vielä vuonna 2006 häntä pidettiin yhtenä parhaista pokeria pelaavista julkkiksista, ja Elizabeth kutsui itse pokeria hänen toiseksi urakseen. Hän oli aktiivinen pokerinpelaaja vuoteen 2010 saakka, ja hän on pelannut vielä ainakin vuonna 2013.

Shannon Elizabeth näytteli elokuvassa Rakkautta vain (2003).

Aktivismin saralla hän on ollut voittoa tuottamattoman järjestön perustajajäsen, joka keskittyy eläinten ja luonnon suojelemiseen. Aikaa järjestötoimintaan hänellä menee sekä Etelä-Afrikan Kapkaupungissa että myös Yhdysvalloissa. Järjestöllä on ohjelma myös ihmisiä varten, jonka kautta afrikkalaisia naisia pyritään auttamaan luonnonsuojeluun liittyvissä opinnoissa.

Näyttelijäura jatkuu vilkkaana

Elizabethin näyttelijäura on hyvällä mallilla, sillä häneltä on tulossa kolme uutta elokuvaa. Niistä mielenkiintoiselta vaikuttaa ainakin Death on the Border, jossa näyttelee myös Eric Roberts ja Danny Trejo. Leffa kertoo kahdesta päättäväisestä naisesta, jotka päättävät paeta väkivaltaisista suhteistaan. Lisäksi juonessa käsitellään ihmiskauppaa.

Cursed (2004).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Shannon Elizabethista

Hän opiskeli taistelulaji Krav Magaa rooliinsa poliisina elokuvassa Sänkykamarin sankari (2001). Hän oli myös ainakin kerran Beverly Hillsin poliisipartion mukana.

Sijoittui kolmannelle sijalle NBC:n National Heads-Up Poker Championship -turnauksessa maaliskuussa 2007. Hän ansaitsi kilpailusta 125 000 dollaria.

Hänen suosikkinäyttelijöitään ovat Gary Oldman ja Michelle Pfeiffer.

Poseerasi Playboy-lehdelle vuosina 1997 ja 1998 ja sanoo, että se on yksi hänen ”suurimmista katumuksistaan”.

Shannon Elizabeth on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Ikinuori Salma Hayek täytti 57 – hänellä oli aiemmin ongelma liian seksikkyyden kanssa – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia