Ikinuori Salma Hayek täytti 57 – hänellä oli aiemmin ongelma liian seksikkyyden kanssa

Adam Sandlerin tapaaminen toteutti tähden haaveen.

3.9.2023 07:00

Näyttelijä Salma Hayek täytti 2. syyskuuta 57 vuotta. Hän kuuluu Hollywoodin kirkkaimpiin tähtiin, ja hänet muistetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Hämärästä aamuunkoittoon, jossa hän näytteli viekoittelevaa tanssijatarta.

Hänet tiedetään myös elokuvista Bandidas (2006), Oikeesti aikuiset (2010), Oikeesti aikuiset 2 (2013), The Hitman’s Bodyguard (2017) ja Eternals (2021). Äänensä hän lainasi animaatioissa Puss in Boots (2011) ja Sausage Party (2016).

Kriitikoilta hän sai kiitosta rooleistaan draamoissa Frida (2002), Tale of Tales (2015), Beatriz at Dinner (2017) ja House of Gucci (2021). Frida Kahlon veljentytär oli niin vaikuttunut elokuvasta Frida, että hän antoi Salma Hayekille yhden Kahlon kaulakoruista.

Frida (2002).

Hayek antoi ymmärtää tänä vuonna haastattelussa, että hänen ulkonäkönsä on ollut hänelle myös haitaksi. Hayek tuumi, ettei Hollywood halunnut palkata häntä komedioihin, ja syyksi hänelle on kerrottu, että hän on liian seksikäs.

– En saanut roolia (komediaan) ennen kuin tapasin Adam Sandlerin 40-vuotiaana, Hayek tuumi GQ:lle.

Tähti on kyllä nähty jo vuonna 1997 romanttisessa komediassa Suin päin suhteeseen, jossa näytteli myös Matthew Perry. Hayek ei kuitenkaan ilmeisesti laske sitä varsinaiseksi komediaksi.

Vuoden 2010 Oikeesti aikuiset yhdessä Adam Sandlerin kanssa on sen sijaan näyttelijän mielestä perinteinen komedia. Hayek antoikin tunnustusta Sandlerille, joka antoi hänelle lopultakin tilaisuuden olla hauska.

Hayek katsoi jääneensä tyypitetyksi tietynlaisiin rooleihin.

– Koko elämäni halusin tehdä komediaa, eivätkä ihmiset antaneet minulle komedioita. En saanut roolia ennen kuin tapasin Adam Sandlerin, joka laittoi minut komediaan, ja olin yli nelikymppinen!

– He sanoivat: ”Olet seksikäs, joten sinulla ei ole huumorintajua.” Sen lisäksi, ettet saa olla älykäs, et myöskään saanut olla hauska 90-luvulla, Hayek harmitteli.

– Olin surullinen tuolloin. Mutta nyt teen kaikkia genrejä, vaikka minulle sanottiin olevani tässä kohtaa elämääni liian vanha, ja että viimeiset 20 vuotta olisin ollut poissa pelistä. Joten en ole surullinen, en ole vihainen. Minä nauran, minä nauran, näyttelijä iloitsi.

Alla Hayekin jakamia julkaisuja Instagramista.

Lähde: Variety, Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa