Kate Reddy – täydellä teholla yötä päivää

2.11.2011 12:30
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 4. marraskuuta

Sarah Jessica Parker nousi kuuluisuuteen 90-luvun lopulla Sinkkuelämää-sarjan pääosasta. Hän uusi roolin vielä kahdessa sarjasta tehdyssä elokuvassa. Parker onkin nykyään yksi romanttisten komedioiden vakiokasvoista, ja monet hänen roolitöistään muistuttavat enemmän tai vähemmän Sinkkuelämää-Carrieta.

Kate Reddy perustuu Allison Pearsonin samannimiseen, vuonna 2002 suomeksi ilmestyneeseen romaaniin. Kate Reddy (Parker) on bostonilaisen finanssiyrityksen työntekijä ja kahden lapsen äiti, joka tasapainottelee uran ja perhe-elämän välillä vaihtelevin tuloksin. Aviomies, arkkitehti Richard (Greg Kinnear) pystyy työttömänä katsomaan lasten perään, mutta miehen saadessa uuden työpaikan on turvauduttava taas lapsenvahdin apuun.

Kate yrittää kuitenkin tehdä itse mahdollisimman paljon, kakut koulun myyjäisiin ja synttärijärjestelyt tyttärelle, mutta hän joutuu myös toisinaan lähtemään perhejuhlien vietosta suoraan työkokoukseen. Kate ryhtyy myös reissaamaan kaupunkien välillä, kun hänelle tarjoutuu tilaisuus työstää firmalle tärkeä sopimus liikemies Jack Abelhammerin (Pierce Brosnan) kanssa New Yorkissa. Kate ja Jack ystävystyvät ja alkavat viettää vapaa-aikaakin yhdessä, mutta Katen mielessä ovat koko ajan kotona odottavat lapset ja aviomies.

Tarinaa elokuvan aikana säestävät Katen selostus ja hänen ystävänsä Allison (Christina Hendricks), joka toimii eräänlaisena kertojana monissa kohtauksissa. Hendricksin rooli Katen ”parhaana ystävänä” jää elokuvassa loppujen lopuksi melko taka-alalle. Tämä on toisaalta vain hyvä juttu, sillä Allison nainen-mies-vastakkainasetteluvitseineen on aika kulunut ja tylsä henkilöhahmo. Paljon paremman roolin tekee Olivia Munn jäykkänä ja tahdikkaana Katen työtoveri Momona, joka on kokonaan omistautunut työlleen eikä voi kuvitellakaan ryhtyvänsä äidiksi.

Sarah Jessica Parker on itselleen tutunlaisessa roolissa, mutta perhe ja lapset tuovat Katen hahmoon kypsyyttä ja sympaattisuutta. Katen ja uuden liiketuttava Jackin ystävyydessä ei onneksi sorruta ylilyönteihin, vaikka tilaisuus siihen olisi. Elokuvan sivuosissakin esiintyy useampi tuttu näyttelijä, Katen pomoa Clarkia näyttelee mm. Frasier-komediasta sekä X-Men-elokuvasarjan kolmannesta osasta tuttu Kelsey Grammer. Katen äidin roolissa oleva Jane Curtin on varmasti monelle tuttu komediasarjasta Kolmas kivi auringosta.

Elokuva on visuaalisesti vaikuttava. Valkokankaalla tarjotaan hienoja näkymiä kaupungilta niin katukuvasta kuin sisätiloista, varsinkin öiset näkymät New Yorkin keskustasta jäävät mieleen. Ulosantiin ja kuvaukseen on selvästi panostettu, eivätkä elokuvan tahtia haittaa nopeat leikkaukset tarinankuljetuksen sekä Katen, Allisonin ja Katen tutun, elokuvassa ”täydellistä äitiä” edustavan Wendyn (Busy Phillips) kertojanosuuksien välillä.

Markus Muhin

Kate Reddy – täydellä teholla yötä päivää – Traileri




Filmtrailer.com

Lisää luettavaa