Valmistusvuosi: 2011

You’re Next

Yhdysvalloissa yksi kuumimmista uusista elokuvagenreistä on mumblegore. Kyse on pari-kolmekymppisten ohjaajien pienen budjetin kauhuelokuvista, joiden hahmot ovat indiedraamoista kauhuun eksyneitä mutisevia hipstereitä. Hahmot – joita näyttelevät usein muut ohjaajat ja samat vakionaamat – ovat arkisuudessaan melkoinen vastakohta vanhempien slasher-kauhujen nuorille mannekiineille. Elokuvat keräävät ensisijaisesti yleisöään festivaaleilla. Välillä jokin niistä pääsee suurempaan levitykseen, kuten antologiat V/H/S ja V/H/S 2.

Renoir

Eletään vuotta 1915. Euroopassa raivoaa suuri sota, joka myöhemmin nimetään ensimmäiseksi maailmansodaksi. Maatilallaan vanha taidemaalari Pierre-Auguste Renoir jatkaa maalaamista raihnaisen kroppansa kivuliaista vastalauseista huolimatta. Yksi aikakausi on loppumassa ja uusi maailmanjärjestys syntymässä.

Pystyssä

Elli on yliopisto-opiskelija, jolla on ongelmia taloutensa tasapainottamisessa. Kun eräs yhden illan juttu käsittää Ellin toiminnan väärin, nuori nainen tajuaa, että irtoseksillä pystyy myös tienaamaan. Myös Iiriksen maailma pyörii rahan ympärillä. Hän on pelivelkoja ja muita vippejä perivän alamaailman pienen käsikassararyhmän johtohahmo, joka väkivallalla ja sillä uhkaamalla lyhentää omaa velkaansa järjestäytyneelle rikollisuudelle.

Mitä ikinä haluat

Clairen (Marie Gillain) elämä vaikuttaa täydelliseltä. Hän asuu kauniissa vaikkakin remonttia vaativassa omakotitalossa komean miehensä (Yannick Rénier) ja kahden pienen lapsensa kanssa. Työkseen hän toimii menestyvänä tuomarina, joka käsittelee muun muassa pikavippifirmojen oikeuteen haastamien ylivelkaantuneiden ihmisten asioita.