Nyt Netflixissä: Loistava vuoden 2003 Bill Murray -leffa on tähden oma suosikki – vasta nouseva tähtinäyttelijätär mukana

IMDb-arvosana on 7,8.

16.4.2024 21:51

Netflixissä on nyt elokuva Lost in Translation (2003).

Käsikirjoituksesta Oscarilla palkittu elokuva kertoo ikääntyvästä elokuvatähdestä, juoka on matkalla Japanissa. Hotellikuoleman välttääkseen hän jutustelee nuoren naisen kanssa tokiolaisessa luksushotellissa. Pian käy ilmi, että he molemmat käyvät läpi kriisiä,  joka yhdistää heidät viettämään aikaa yhdessä vieraassa kaupungissa.

Leffa on Bill Murrayn oma suosikki. Sofia Coppola puolestaan sanoi, että hän käsikirjoitti roolin Murraylle. Jos hän olisi kieltäytynyt roolista, elokuva olisi jäänyt tekemättä kokonaan.

Lost in Translation

Mainittakoon vielä, että Coppola ei ollut varma, saapuuko Murray oikeasti kuvauksiin, sillä sopimusta ei ollut tehty, koska Murraylla ei ole agentuuria. Murray oli vahvistanut asian vain suullisesti, ja Coppola oli asian vuoksi hermostunut.

Ohjaaja Wes Anderson oli työskennellyt aiemmin Murrayn kanssa, ja hän vakuutteli Coppolalle, että Murray on sanansa mittainen mies. Hän ilmestyikin kuvauksiin Tokioon viikkoa ennen niiden alkamista.

Murrayn vastanäyttelijänä toimii nuori Scarlett Johansson, joka on näytellyt lapsesta saakka. Elokuva oli silti yksi virstanpylväs Johanssonin nousevalla uralla, sillä hän siirtyi leffan myötä aikuisrooleihin.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko Kauniit ja rohkeat -sarjan Carolinen – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa