Pirjo Honkasalo tekee Pirkko Saision kanssa uuden elokuvan

Tulossa vuonna 2025.

26.1.2023 15:33

Ohjaaja Pirjo Honkasalo (Melancholian 3 huonetta, Betoniyö) tekee paluun ohjaajana.

Kansainvälistä mainettakin saavuttanut Honkasalo työstää uutta Orenda-nimellä kulkevaa elokuvaa. Draama on syntynyt tiiviissä yhteistyössä Pirkko Saision kanssa, joka on kirjoittanut elokuvan alkuperäiskäsikirjoituksen ja näyttelee sen toista pääosaa.

Elokuvan toisessa pääosassa nähdään Alma Pöysti, joka vakuutti sekä kriitikot että yleisön Tove-elokuvassa. Pöystin ja Saision rinnalla merkittävän roolityön elokuvaan tekee Hannu-Pekka Björkman.

Syyllisyyden ja armon tematiikkoja käsittelevässä elokuvassa kahden naisen kohtalot kietoutuvat tiivistunnelmaiseksi jännitysnäytelmäksi syrjäisellä saarella.

Elokuvan kuvaukset käynnistyvät helmikuussa ja jatkuvat useamman kuvausjakson ajan aina alkusyksyyn asti. Elokuvan pääkuvauspaikka on Turun ulkosaaristossa sijaitseva Jurmon saari.

Honkasalon ura elokuvaohjaajana ja kuvaajana on jatkunut jo lähes kuuden vuosikymmenen ajan.

Elokuvan tuottavat Misha Jaari ja Mark Lwoff tuotantoyhtiö Bufosta suomalais-virolais- ruotsalaisena yhteistuotantona. Virossa yhteistuottajana toimii Oscar-ehdokkaanakin ollut Allfilm ja tuottajat Ivo Felt ja Pille Rünk.

Orendan ensi-ilta elokuvateattereissa koittaa vuonna 2025.

Lisää luettavaa