Saara Turusen Sivuhenkilö-romaanista tekeillä elokuva

Palkittu kirjailija laatii elokuvan käsikirjoituksen itse.

Kuva: Carl Bergman / Tammi

Tekele Productions Oy on ostanut elokuvaoikeudet Saara Turusen romaaniin Sivuhenkilö. Romaani ilmestyi Tammen kustantamana vuonna 2018.

Esikoiskirjailijan elämää tumman humoristisesti kuvaava Sivuhenkilö on keskustelua herättänyt romaani, joka laajenee pohdinnaksi yhteiskunnan naiseen kohdistamista odotuksista ja naisen asemasta taidemaailmassa.

”Turusen teokset onnistuvat poikkeuksellisella tavalla olemaan samaan aikaan sekä kevyen humoristisia että tuomaan esiin yhteiskunnan rakenteisiin kätkeytyvän epätasa-arvon. Niiden vaikutus on jo nyt nähtävissä nuoremmissa kirjailijasukupolvissa”, sanoo Tammen kustannuspäällikkö Petra Maisonen.

”Teos on paitsi riemastuttava ja hieno niin myös erittäin visuaalinen. Kehittely- ja kirjoitustyö etenevät hyvin ja Turunen kirjoittaa käsikirjoitusta itse. Suomen elokuvasäätiö on tukenut ja tukee työskentelyä. On ihanaa, että ihailemani taitava ja omaääninen teatterintekijä ja kirjailija on ottanut tämän haasteen vastaan”, kertoo tuottaja Miia Haavisto Tekele Productionsilta.

Turunen voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon esikoisromaanillaan Rakkaudenhirviö (2015). Sivuhenkilö on hänen toinen romaaninsa.