South Park on sensuroitu kiinalaisesta internetistä, koska uusi osa kritisoi Kiinan ja Hollywoodin suhteita

Melkoinen temppu South Parkin -tyypeiltä.

South Park aiheuttaa taas kohuja. Suosikkisarjan 23. kauden toinen osa ottaa kantaa Hollywoodin ja Kiinan hallituksen välisiin suhteisiin.

Band in China -niminen episodi ehdottaa, että Hollywood-elokuvia muokataan tarkoituksellisesti sellaiseen suuntaan, että ne voidaan julkaista myös Kiinassa. Osa esitettiin USA:ssa 2. päivä lokakuuta.

South Parkia ei edes esitetä virallisesti Kiinassa, mutta sen piraattikopiot ovat levinneet laajalle. Nyt Kiinan hallitus on sensuroinut koko sarjan suljetusta internetistään.

Band in Chinassa on kaksi juonilinjaa, jotka ovat hermostuttaneet kiinalaiset.

Toisessa niistä seurataan Hollywoodin tuottajaa, joka tekee Stanin metallibändistä dokumenttia. Bändin jäsenille kerrotaan, etteivät he saa mainita sanallakaan Dalai Lamaa, homoutta tai Nalle Puhia, jotta elokuva voidaan julkaista myös Kiinassa. Muuten se sensuroidaan tai kielletään kokonaan.

Stan sanoo: ”Elämme aikaa, jolloin amerikkalaisnuoriso voi katsoa pelkästään sellaisia elokuvia, jotka Kiina on hyväksynyt.”

Toisessa tarinassa nähdäään Stanin isä Randy matkaamassa Kiinaan etsimään rahoitusta pilvikaupalleen. Lentokoneessa Randy törmää korispelaajiin, Marvelin supersankareihin, Googlen pomoja ja Disneyn prinsessoja. Kaikki matkalla Kiinaan.

Randy viedään lopulta kiinalaiseen hikipajaan, jossa esitellään paikan huonoja työoloja. Seuraavaksi nähdäänkin jo Nalle Puh yhtenä hikipajan orjista.

Nalle Puh on sensuroitu Kiinassa, koska hahmoa on verrattu Kiinan presidentti Xi Jinpingiin.

Noh, ehkä sarjan tekijät Trey Parker ja Matt Stone ovat totuuden jäljillä kritiikissään, koska aiheuttivat South Parkin sensuurin Kiinassa.

Lähde: Indiewire

Aiheeseen liittyvät jutut