Suomalaisten elokuvien voittokulku jatkuu – Karaokekansasta kertova elokuva herättää huomiota maailmalla

Jokainen on laulun arvoinen.

30.8.2022 20:00

Euroopan elokuva-akatemia (EFA) on valinnut Einari Paakkasen ohjaaman Karaokeparatiisin viralliselle 13 elokuvan shortlistalle josta valitaan ehdokkaat Euroopan parhaaksi dokumenttielokuvaksi. Euroopan elokuva-akatemia julkaisee lopulliset viis ehdokasta 8. marraskuuta ja jakaa vuoden 2022 Euroopan elokuvapalkinnot Reykjavikissa 10. joulukuuta.

Karaokeparatiisi katsoo suomalaiseen mielenmaisemaan karaoken kautta. Kamera seuraa karaokekansaa mitä ihmeellisempiin paikkoihin, joissa laulu raikaa, niin ilossa kuin surussakin. Elokuvan päähenkilöillä on kullakin elämää suurempi tarina kerrottavanaan.

Karaokeparatiisi sai ensi-iltansa Suomessa 12. elokuuta. Dokumenttielokuva seuraa viittä suomalaista. Evi on karaokejuontajana yli 20 vuotta työskennellyt jyväskyläläinen. Pääkaupunkiseutulainen Toni, maailman ujoin kaveri, rohkaistuu lavalle kerta toisensa perään. Kalajoella asuva Kari etsii rakkautta ja laulaa öisin autokorjaamossaan. Elina ei pysty kävelemään Parkinsonin taudin takia, mutta punk-kappaleet saavat hänen sielunsa lentämään. Laura laulaa, koska puhuminen on tuskallista.

Katso traileri alta.

 

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa