Tänään tv:ssä: Hillitön toimintaelokuva vuodelta 2008 – ”Elokuvasta ei pysty irrottamaan katsetta hetkeksikään”

IMDb-arvosana 6,7.

5.12.2022 06:30

Vvuonna 2008 valmistunut toimintaelokuva Wanted oli kazakstanilaissyntyisen Timur Bekmambetovin (Night Watch) ensimmäinen Hollywood-tuotanto.

Skottinäyttelijä James McAvoy (Last King of Scotland, Split) esittää ressukkaa nimeltä Wesley Gibson. Hänellä on päällikön titteli, mutta työ sisältää pelkkiä tylsiä rutiineja, ja toimisto on ankea karsinahelvetti.

Poiketessaan apteekissa hakemassa paniikkihäiriölääkkeitä Wes törmää salaperäiseen Fox-nimiseen naiseen (Angelina Jolie), joka pestaa hänet ammattitappajien veljeskuntaan.

Fox kertoo että Wesin isä oli ollut veljeskunnan jäsen ja alansa eliittiä. Isän kuoltua veljeskunta haluaa pestata hänen poikansa.

Elokuva on täynnä hyperaktiivista energiaa ja tyyliteltyä väkivaltaa. Angelina Jolie tekee yhden parhaista rooleistaan seksikkäänä ja kovapintaisena salamurhaajana.

”Kirurgisen tarkoilla yksityiskohdilla ja sadistisella huumorilla ilotulitteleva ohjaaja luo hallitun intensiivisiä kohtauksia, joista ei ole varaa irrottaa katsetta hetkeksikään”, kirjoitettiin Episodin arviossa kesäkuussa 2008.

Wanted esitetään nyt TV5-kanavalla kaksi kertaa:

  • Ma 05.12.2022 klo 21.00
  • La 10.12.2022 klo 00.50

Elokuva kuuluu tällä hetkellä myös Prime Videon ja SkyShowtimen valikoimiin. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa