Yöllä tv:ssä: Kauhuelokuvan klassikon jatko-osaa ei munattu – kelpo leffan lavasteet tehtiin täsmälleen alkuperäisen näköiseksi

IMDb-arvosana on 7,3.

23.5.2023 14:03

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Doctor Sleep (2019). Se on jatko-osa elokuvalle The Shining – Hohto (1981).

Lapsuutensa tapahtumista Overlook-hotellissa pysyvästi traumatisoitunut Dan Torrance on taistellut saavuttaakseen edes jonkinlaisen rauhan sisällään. Mutta tämä rauha murskaantuu hänen kohdatessaan Abran, rohkean nuoren tytön, jolla on myös voimakas hohdoksi kutsuttu yliluonnollinen kyky.

Abran viattomuus ja peloton hohdon käyttö rohkaisevat Dania turvautumaan omiin voimiinsa aivan uudella tavalla – ja samalla kohtamaan omat pelkonsa ja herättämään menneisyyden haamut.

Episodi arvosteli elokuvan kolmen tähden arvoiseksi:

”Parasta antia ovat tietysti Hohdosta henkiin herätetyt kohtaukset. Ne on luotu rakkaudella ja huolella mutta ilman turhaa kikkailua. Olisi toivonut, että elokuvalla olisi ollut enemmän sanottavaa omista demoneistamme ja vanhempiemme virheistä, mutta elokuva toimii kivasti näinkin.”

Ohjaus Mike Flanagan. Pääosissa Rebecca Ferguson, Ewan McGregor ja Kyliegh Curran.

Flanagan loi huolella uudelleen Overlook-hotellin elokuvasta The Shining – Hohto (1981). Työssä auttoi Stanley Kubrickin jäämistöstä hankitut piirustukset.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 23.05.2023 klo 21.00, Hero
  • Ke 14.06.2023 klo 21.00, Hero
  • Su 18.06.2023 klo 00.40, Nelonen

Lue myös: Monia ihmetyttää Leonardo DiCaprio puhetyyli uutuuselokuvassa Killers of the Flower Moon – keksinyt omasta päästään? – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa