Game of Thronesin vanavedessä: Viikingit!

9.3.2013 19:00

Odotuttaako Game of Thronesin jatko liian kauan? Kokeile ensiapuna uutta Vikings-sarjaa, isäntänä HBO Nordic.

Norjalaiseen jumalmytologiaan ja pohjoisen valloitusretkiin uppoutuva Vikings-sarja avasi viime sunnuntaina Yhdysvaltojen History-kaapelikanavalla yli kuudelle miljoonalle silmäparille. Uutuussarjan avausjakso on tuoreudestaan huolimatta jo nyt nähtävillä myös Suomessa.

Sarja löytyy HBO Nordicilta, joka avasi suoratoistopalvelunsa suomalaisyleisölle helmikuun puolivälissä. Saitti tarjoaa laatusarjojaan ja joukon elokuvia nähtäville melkein samaa tahtia Amerikan serkkujen kanssa. Esimerkiksi Vikingsin suomeksi tekstitetyt jaksot ilmestyvät palveluun aina maanantaisin, vain päivä Yhdysvaltojen ensiesityksen jälkeen.

Avausjakso Rites of Passage esittelee seikkailumielisen Ragnarin (Travis Fimmel, The Baytown Outlaws) perheineen sekä viikinkiyhteisön vanhoillisen ja vallanhimoisen johtajan (Gabriel Byrne, Epäillyt), joiden tulevaisuussuunnitelmat tulevat ilmeisesti risteytymään alkukantaisella tavalla sarjan edetessä.

Viikinkien valtaushurmos on jakson alussa kohdallaan, mutta puhekielen vaihtuessa vaivihkaa englantiin putoaa samalla osa skandinaavista henkeä pois. Vanhan yhteiskunnan toiminta ja yhteisön määrittämät lait ovat kiehtovia, mutta eri tahojen suunnitelmat jäävät avauksessa vielä alkutekijöihin. Purjeiden nostoa hidastavat myös hiukan tekemällä tehdyn tuntuiset sivuhahmot, omituisine laivanrakentajineen ja turhine petturiveljineen, joten tulevat jaksot toivottavasti kasvattavat muhkeampaa viikinkipartaa.

Kuvassa Ragnar seurueineen. Kuva HBO:lta.

(Episodi/JS)

Lisää luettavaa