Pixarin hittianimaatio Nemoa etsimässä jatkuu – unohteleva Dory yhä mukana

24.8.2012 14:23

Nemon seikkailut todellakin jatkuvat, sillä unohtelevan, sinisen Dory-kalan äänenä ykkösessä kuultu Ellen DeGeneres neuvottelee roolinsa uusimisesta.

Vuoden 2003 Oscar-voittaja saa jatkoa saman ohjaajan alaisuudessa, kun Pixar-guru Andrew Stanton palaa flopanneen näytelmäelokuva John Carterin (2012) jälkeen animaatioiden pariin.

Stanton ei kuitenkaan jatka kirjoittajana, vaan Nemoa etsimässä 2:n käsikirjoittaa Victoria Strouse, joka on aiemmin rustaillut tv-sarjoja October Road ja Paljastava katse.

Uutinen Doryn paluusta Nemon maailmaan ei ole pelkästään positiivinen asia. Suuri osa katsojista varmasti ihastuu, kun Nemosta tutut hahmot palaavat, mutta ensimmäisestä osasta Doryn takia vieraantuneet jäänevät jälleen paitsioon – ihmettelemään, kun tomppeli sininen kala saa elokuvan nimikkokalan jatkuviin vaikeuksiin.

Suosittu talk show -juontaja Ellen DeGeneres on Nemon lisäksi esiintynyt elokuvissa, kuten Goodbye Lover (1998), EDtv (1999) ja Rakkauskirje (1999).

Ensimmäinen Nemoa etsimässä on maailmanlaajuisesti edelleen Pixarin toiseksi menestynein julkaisu, jääden kakkoseksi vain Toy Story 3:lle (2010). Nemon seikkailu onkin parhaillaan matkalla uudelle valkokangaskierrokselle 3D-päivitettynä versiona.

Pixarin uusin elokuva, skottiprinsessasta kertova Urhea saa Suomen ensi-iltansa tänään, 24. elokuuta.

Lähde: Heat Vision

Lisää luettavaa