Kaksoiselämää viettävät toimintasankarit

1.7.2012 15:00

Episodin Jouni Vikman ja Jussi Huhtala tsekkasivat ennakkoon pari toimintafantasiaa, joita yhdistää 3D-toteutus ja se, että molempien nimihenkilö on kaksoiselämää viettävä omalaatuinen oikeuden puolustaja.

Uusi hämähäkkimies-elokuva The Amazing Spider-Man tulee ensi-iltaan 6. heinäkuuta. Hämähäkkimiehen tarina alkaa jälleen alusta uusilla näyttelijöillä. Ohjaajakin on vaihtunut.
JH: Mitäs sanot tästä uudelleenkäynnistyksestä? Oliko pakko taas aloittaa koko tarina alusta?
JV: Etukäteen en oikein ymmärtänyt miksi se piti tehdä, mutta täytyy sanoa, että alkuperätarinana tämä mielestäni päihittää Sam Raimin ohjaaman ykkösosan.
JH: Minustakin tarina eteni sujuvasti, mutta miksi piti kuluttaa niin paljon aikaa valmisteluun? Kesti yli tunnin ennen kuin hämispuku oli päällä.
JV: Minä puolestani pidin siitä, että nimenomaan Peter Parkerille annetaan tilaa kehittyä ennen kuin hänestä tulee Hämähäkkimies. Andrew Garfield tekee hyvää työtä, ja luulen, että moni joita Tobey Maguire ärsytti, pitää hänestä paljon enemmän.
JV: Garfield oli erittäin hyvä. Samoin Emma Stone. Pääpari oli kunnossa. Entäs Denis Leary? Hän on karismaattinen ja hauska näyttelijä muttei saanut oikein tilaa. Olisi voinut olla hauskempikin.
JV: Ensinnäkin: Emma Stone ❤. Learyn hahmossa oli niin paljon potentiaalia, että meni tosiaan vähän hukkaan. Tietty parempi niin päin kuin että olisi ollut aivan turha tapaus.
JH: Mitäs sanot liskotohtorista? Rhys Ifans oli hyvä roolivalinta, mutta minusta hirviöhahmo oli epäonnistunut.
JV: Ifans on erinomainen, mutta Liskossa olisi pitänyt seurata enemmän sarjakuvan tyylikästä “muotoilua”, leffaversio oli ulkoasultaan vähän tylsä.
JH: Tuli mieleen Creature from the Black Lagoon… tai Godzilla, joka leffassa mainittiinkin! Enkä tarkoita hyvässä mielessä. Ei ollut digitaalinen toteutus parasta mahdollista tasoa. Nykiviä liikkeitä. Koko ajan tunne, että lisko on biteistä rakennettu. Toy Storyn lelusauruskin on elävämmän näköinen.
JV: No ei nyt liioitella. Minulle ulkoasua isompi ongelma oli, että Liskon uhka piti keinotekoisesti kasvattaa yhteisötasolle, kun olisi ihan hyvin voinut tutkia yksilötason moraalisia ratkaisuja. Se ei mitenkään olisi vaikuttanut lopputaistoon.
JH: Hyvin analysoitu. Entä ohjaaja? Sam Raimi vaihtui tuntemattomampaan tekijään. Marc Webb osaa kyllä näköjään ohjata myös toimintaa. Lopun leiskautukset nostokurkineen näyttivät komeilta.
JV: Kieltämättä vähän ihmettelin (500) Days of Summer -ohjaajan valintaa toimintafantasiaan, mutta hyvin toimi. Ja luulen, että iso osa rauhallisemmasta ihmissuhdekuvailusta toimi nimenomaan hänen taitojensa vuoksi. Missään vaiheessa ei tuntunut, että eri osa-alueet eivät olisi tasapainossa.
JH: Entä miksi 3D? Oli kolmiulotteisuus jotenkin liiankin hillittyä. Saman tien olisi voinut jättää lasit pois ja tehdä leffasta vain 2D-version.
JV: Tyhmä kysymys: 3D:stä voi velottaa enemmän ja tämän lajityypin yleisö on valmis hinnan maksamaan. Seuraava kysymys?
JH: 2D:ssä ja 3D:ssä ei siis ole paljon muuta eroa kuin lipun hinta.

Tuomio
The Amazing Spider-Man
JV ★★★★
JH ★★★

Lisää luettavaa